e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Klášterecká galerie Kryt představila letošní výstavní plán

publikováno: 8.2.2022, kategorie: Výstavy, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Galerie Kryt v budově radnice v Klášterci nad Ohří zveřejnila svůj plán výstav na rok 2022. Aktuálně je tam otevřena výstava drátkování Hrátky s drátky. Během roku pak galerie připomene heydrichiádu a vyhlazení Lidic, díla světoznámého jazzového umělce Laco Deczi a odlehčení přinese výstava vtipů a karikatur Jana Farkase.

"Nový rok začínáme výstavami, které musely být kvůli vládním opatřením odloženy. Nejprve to bude únorové drátkování v podání pana Ladislava Lokajíčka a výstava Hrátky s drátky, které potrvá do konce února," informovala kurátorka galerie Lenka Fricová.

Březen je rezervován velkým plátnům a malířskému umění Mirka Javůrka. Duben bude věnován vzpomínce na pana Ladislava Steňka a jeho malířskému umění.

"Každý rok se snažíme v galerii představit alespoň jedno významné výročí. Květen a červen tak bude věnovaný jednomu z těch nejzásadnějších – v tomto roce si připomínáme 80 let od atentátu na Reinharda Heydricha, následné heydrichiády a také likvidace obce Lidice nacisty," vysvětluje kurátorka. Ve spolupráci s Památníkem Lidice toto téma přiblíží výstavy Heydrichiáda a Ohlasy lidické tragédie ve světě.

V červenci v galerie své umění představí František Kollman, malíř, grafik, rytec, ilustrátor a mistr bojových umění a bývalý šéf ochranky Václava Havla. Na srpen se milovníci umění mohou těšit na opravdovou lahůdku. Své malby v galerii představí světoznámý jazzový trumpetista Laco Deczi. "Na říjen jsme zalovili v kláštereckých vodách a své téměř dokonalé kresby představí již dobře známý Šimon Čekal. Listopad odlehčíme a třeba se i společně zasmějeme vtipům a karikaturám Jana Farkase... a v prosinci uvidíme, co nám Ježíšek přinese!" dodává Lenka Fricová.