e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Chomutovské Vánoce v parku potrvají až do ledna

publikováno: 7.12.2023, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Trhy a program až do Štědrého dne a ledová aréna až do Nového roku - to vše si mohou užít návštěvníci v chomutovském Městském parku. Ten je vánoční vyzdobený a nechybí v něm ani světelné sochy nebo party stan pro program.

Děti mohou svá přání zaslat Ježíškovou poštou nebo si zazvonit. Trhy potrvají do soboty 23. prosince a otevřeno mají každý den od 10,00 do 19,00 hodin. V altánu Aquaria je vystaven dřevěný betlém, v jeho blízkosti i ohrádka s živými zvířátky ze zooparku. Parkem bude návštěvníky povozí, v případě příznivého počasí, lokálka Amálka ze zooparku nebo poníci. 

„Adventní program se v městském parku návštěvníkům v uplynulých letech líbil, měli jsme na něj velice kladné ohlasy, a proto jsme jej opět situovali tam. Nejvíce si jej chválí rodiny s dětmi, kdy mají děti v parku větší volnost a rodiče nemusí mít obavy z automobilového provozu, jako tomu bývalo na náměstí,“ uvedl náměstek primátora Milan Märc.

Součástí Chomutovských Vánoc je i vyhřívaný party stan, letos umístěný v parku směrem k Drmalce, tedy v centru stánkového prodeje. Ve všední dny se na pódiu střídají děti z mateřských škol, žáci základních škol a členové různých zájmových spolků. Víkendy ve stanu patří místním hudebním skupinám, nebude chybět ani Vánoční country bál se skupinami Album a Makovec. Přichystaná jsou také divadelní představení pro děti a tvoření vánoční dekorace. Program v party stanu tradičně ukončí vystoupení 23. prosince vystoupení skupiny Úlet.

Ledová plocha je k dispozici za symbolické vstupné 20 korun až do 1. ledna, včetně půjčovny bruslí. V provozu bude také půjčovna bruslí.

Do vánočního parku opět zavítají junáci se svým betlémským světlem a závěr Chomutovských Vánoc zpříjemní na Štědrý den živý betlém v podání agentury Jaroslava Stejného. Příběh o Ježíškovi mohou lidé zhlédnout v parku od 11,00 do 15,00 hodin.