e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Vouchery na ubytování v Českém Švýcarsku už jsou ke stažení

publikováno: 7.11.2022, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Pomoci podnikatelům v cestovním ruchu v požárem zasaženém České Švýcarku mají ubytovací vouchery, které zajistí turistům slevu. Od prvního listopadového dne jsou ke stažení a můžete díky nim získat slevu ve výši 300 korun za každou noc.

„Připravili jsme program ubytovacích voucherů a nabídku bezplatné dopravy při ubytování na více než dvě noci. Cílem je návrat turistů do regionu Českého Švýcarska a podpora lokální ekonomiky během mimosezóny,“ řekl náměstek hejtmana Ústeckého kraje Jiří Řehák.

Na webu Českého Švýcarska je třeba si nejprve vybrat ubytování a poté vyplnit údaje. Prostřednictvím e-mailu pak dorazí kód, s nímž si objednáte na tomtéž webu ubytování. Vybírat je možné z téměř pěti desítek hotelů, penzionů či kempů. Slevu je možné použít na pobyt minimálně na dvě a maximálně sedm nocí od 1. listopadu až do konce května příštího roku, případně do vyčerpání celkového limitu, který je stanoven na 5 milionů korun. Slevu lze využít jen jednou.

"Současně se spuštěním podpory formou voucherů na ubytování poběží podpora formou veřejné dopravy zdarma pro ubytované s minimální délkou pobytu dvě noci," doplnila mluvčí kraje Magdalena Fraňková.