e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zámek Benešov nad Ploučnicí otevřel už v březnu

publikováno: 7.3.2019, kategorie: Památky, autor: Miluše Kristková

Sdílet: facebook twitter google+

Brány státního zámku v Benešově nad Ploučnicí se veřejnosti v letošním roce otevřely již začátkem března, téměř o měsíc dříve, než své areály zpřístupní další památky v Ústeckém kraji. Zatím je otevřen o víkendech, od května pak už denně.

„Již pátým rokem se snažíme zahajovat sezonu o něco dříve, než na většině památkových objektů,“ poznamenal kastelán benešovských zámků Zdeněk Henig. V březnu a v dubnu bude zámek přístupný pouze o víkendech, a to v pevně stanovených časech. Prohlídky začínají vždy v 11,00 a 13,30 hodin. V týdnu bude zámek otevřený pouze pro předem objednané skupiny čítající minimálně deset osob. 

V dalších měsících, tj. od května do září, bude zámek přístupný již denně. Stejně jako v loňském roce bude zámek otevřen po celý týden, tedy i v pondělí. „Otevírací doba v pondělí se nám již po několik sezon velmi osvědčila, proto v tom hodláme pokračovat i nadále,“ dodal kastelán. Benešovský zámek je tak jedinou památkou pod správou Národního památkového ústavu v Ústeckém kraji, která má otevřeno i v pondělí.