e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zámek Krásný Dvůr zve na prohlídky parku

publikováno: 5.6.2024, kategorie: Památky, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

O víkendu 8. a 9. června se státní zámek Krásný Dvůr připojí k akci Víkend otevřených zahrad. Pro návštěvníky jsou připravené komentované procházky zámeckým parkem a nebudou scházet ani speciální prohlídky zámeckých interiérů ze života Jana Rudolfa Černína.

Na sobotu je připravena speciální přírodovědná procházka Údolím potoka Leska, která skloubí poznání krás romantické zahradní architektury přelomu 18. a 19. století s poznáváním přírodních zajímavostí zdejšího krajinářského parku. Účastníci programu prožijí spolu s místní ornitofaunou ptačí rok, seznámí se s vzácnou entomofaunou i zajímavostmi vodního světa. Proniknou do tajů chemie vody a odhalí rizika, která by mohla ohrozit křehkou krásu místního ekosystému. Začíná se v sobotu v 10,00 hodin od zámku. Okruh je vhodný pro děti či rodiny s dětmi a doporučujeme zakoupit vstupenky online předem.

Od 13,00 hodin v sobotu i neděli se návštěvníci mohou těšit na mimořádný prohlídkový okruh, který se koná pouze několikrát do roka, a nabízí jedinečnou příležitost nahlédnout do života a odkazu Jana Rudolfa Černína, zakladatele zámeckého parku v Krásném Dvoře. Objevíte fascinující příběh tohoto významného šlechtice, který svým působením zanechal nezapomenutelnou stopu v historii a krajině Krásného Dvora. Tento speciální okruh vám přiblíží nejen osobnost Jana Rudolfa Černína, ale také jeho rodinný život, záliby a kulturní kontext doby, ve které žil a tvořil. 

Na sobotní večer je pro návštěvníky připravena komentovaná procházka zámeckým parkem, která začíná ve 20,00 hodin. Doporučena je nejen vhodná obuv, ale také baterka. Komentovaná procházka přírodně krajinářským parkem na návštěvníky čeká také v neděli 9. června od 10,00 hodin. Délka komentovaných procházek je zhruba 120 minut.

O víkendu otevřených zahrad na zámku Krásný Dvůr zve kavárna AMMA na speciální grilování, otevřeno je od 10,00 do 23,00 hodin.