e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Osecký klášter ožije adventními tradicemi

publikováno: 4.12.2017, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Po dva adventní víkendy ožije vstupní areál oseckého kláštera vánočními zvyky a tradicemi. Výstava a dílny se otevřou poprvé v sobotu 9. prosince v 10,00 hodin. Infocentrum bude vonět čerstvými vánočkami i perníky, děti čeká zdobení vánočních koulí a pekaře soutěž o nejlepší cukroví.

Vánoční tradice v Oseku, které pořádá Informační turistické centrum Osek, budou návštěvníkům otevřené o víkendech 9. a 10. prosince a poté ještě 16. a 17. prosince vždy od 10,00 do 17,00 hodin. Vstup je zdarma.

„Nabídneme ukázku řemesel jako je zdobení perníčků, výrobu z proutí, výrobu vánočních ozdob. Opět si návštěvníci mohou vymalovat vlastní foukanou skleněnou vánoční ozdobu. DDM Osek tradičně nabídne svou úžasnou dílnu pro děti, uvidíte nádherný betlém vyrobený žáky SOŠ Litvínov – Hamr, pečení nejlepší vánočky s Jindrou, a to vše a další při vůni svařeného vína, živé vánoční hudby a čerstvé vánočky,“ prozradili pořadatelé z infocentra.

Pro děti bude na každý den připravena pohádková soutěž. Prohlédnout si budete moci také výstavu prací dětí z Mateřské školy Hornická Vánoční stromeček. Dílny a ukázky doplní i další program. V sobotu 9. prosince ve 14,00 hodin dojde na losování Ježíškovy pošty, v sobotu odpoledne se uskuteční soutěž o nejlepší vánoční cukroví. „Svůj vzorek přineste v tento den do 12,00 hodin a nezapomeňte připojit recept. Soutěžit může vždy jen jeden druh od každého pekaře,“ doplnili pracovníci infocentra.

Následující víkend oživí sobotní program (16. prosince) představení loutkového Sváťova dividlo, začátky představení v 10.30, 11.30, 14.00 a 16.00 hodin. V neděli v poledne se pak můžete přijít podívat na betlém se zvířátky z Minifarmy Dlouhá Louka.

P.I.