e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V pátek začíná v Chomutově festival Otevřeno 2024

publikováno: 4.6.2024, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Ludmila Kameníková

Sdílet: facebook twitter google+

Dvacátý ročník festivalu Otevřeno nabídne v Chomutově na multižánrovou směs plnou významných hostů. Chomutovská knihovna sestavila program jubilejního ročníku oblíbeného chomutovského festivalu patřičně velkoryse. Začíná v pátek 7. června a potrvá až do 25. června.

 

Otevřeno zahájí v pátek 7. června v 19,00 hodin ve vestibulu městských lázní architekt David Vávra přednáškou Odvážná architektura. V přilehlém městském parku poté od 21,15 hodin navodí letní atmosféru muzikál Rebelové v nastudování chomutovské Základní umělecké školy T. G. Masaryka. 

V pondělí 10. června zahrají Komedianti na káře v atriu jezuitského areálu v 9,00 a v 11,00 hodin Rytířské povídání o princi Bajajovi a večer se v Městském divadle od 19,00 hodin představí se svou talk show Stand up Down soubor Divadla Aldente, v němž se potkávají mladí herci a autoři s Downovým syndromem a profesionální divadelníci bez handicapu. 

Úterý 11. června nabídne setkání s umělcem a spisovatelem Jiřím Černickým, který během svého autorského čtení seznámí posluchače s knihou Kongo severu. Akce se koná od 17,00 hodin v galerii Lurago.  

Ve středu 12. června zavítá do Městského divadla přední osobnost české rockové scény, Michal Prokop & Framus Five. Koncert zpěváka, skladatele a člena Beatové síně slávy i Síně slávy Cen Anděl začne v 19 hodin.

V 17,00 hodin se ve čtvrtek 13. června uskuteční v galerii Špejchar vernisáž kurátorské výstavy AMOMA, na níž studenti Fakulty umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Tereza Bartůňková, Eva Fajčíková, Markéta Kolářová, Eva Maceková, Michael Nosek a Veronika Psotková přiblíží svůj přístup k prezentaci uměleckých děl.

Pásmo několika koncertů proběhne v sobotu 15. června v areálu Chomutovské knihovny. Nejprve ve 14,00 hodin zahraje před kostelem sv. Ignáce chomutovská formace Jumpeck. Následně se produkce přesune do atria, kde postupně vystoupí od 15,30 multižánroví Voilá!, od 18,30 punková kapela Zuby nehty a na závěr od 20,30 hodin Lenka Dusilová BAND. Sobotní odpoledne bude patřit také divadlu, a sice ústeckému Činohernímu studiu, které uvede ve 14,00 hodin ve sklepení kostela sv. Kateřiny inscenaci Bratrstvo kočičí pracky.   

Divadelní nabídku letošního Otevřena uzavře v neděli 16. června pohádka rakovnického loutkářského spolku. Představení Kašpárek a čerti v provedení herců divadla Před Branou můžete navštívit od 14,00 hodin v atriu Chomutovské knihovny.

Posledním festivalovým dnem bude úterý 25. června. Závěrečný program bude situován na Kamencové jezero, kde celou kulturní událost zakončí koncerty Luboše Pospíšila a 5P (od 17,00 hodin), Ondřeje Fencla a Hromosvodu (od 19,00 hodin) a hudební skupiny Vltava (od 20,30 hodin).