e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Velikonoční oslavy v Litvínově začnou výstavou ve sklípku

publikováno: 4.3.2016, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Od úterý 8. března můžete přijít načerpat velikonoční atmosféru i inspiraci na výzdobu do prostor Radničního sklípku v Litvínově. V 18,00 hodin se tam koná vernisáž výstavy Velikonoce v Galerii, která bude otevřena denně od následujícího dne až do 2. dubna. Litvínov chystá také na sobotu 12. března jarmark.

Výstavu Velikonoce v Galerii - inspirace na velikonoční výzdobu doplní také další výstava na půdě – výstava velikonoční řetězů od dětí z mateřských, základních a středních škol. Radniční sklípek je otevřen ve všední dny od 9,00 do 17,00 hodin, o víkendu od 10,00 do 17,00 hodin.

V sobotu 12. bude po celý den na náměstí Míru probíhat Jarmark u velikonoční břízy. Těšit se můžete na malování vajíček, výrobu mýdel, pletení pomlázek, tradiční řemesla jako kovář a keramička, děti potěší ohrada se zvířátky, jízdy na koních a v kočáre. Folklórní soubor Dykyta z Krásné Lípy připravil vystoupení Jaro na Vsi, pásmo plné jarních písní tanců a velikonočních tradic. Vystoupení bude začínat v 11,00, ve 13,30 a 15,00 hodin. Ostatní program na náměstí bude probíhat od 9,00 do 16,00 hodin. 

Ve stejnou dobu bude na zámku Valdštejnů v bývalé zámecké kuchyně jarmáreček – prodej ručně vyrobených doplňků a velikonočních dekorací. Prodejní trh doplní dílničky pro děti s výrobou perníků, malováním skleněných vajec a tvořením velikonočních dekorací. Od 10,00 hodin se můžete vyfotit s velikonočním zajícem.