e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Místo k parkování najde v Lovosicích každý motorista

publikováno: 2.8.2012, kategorie: Zajímavosti, autor: Luděk Svoboda

Sdílet: facebook twitter google+

Plánované zpoplatnění  centra města řidiče neomezí, ale naopak jim ulehčí pohyb. Radnice přitom už teď nabízí další parkovací místa, která zůstávají zdarma. Řidiči začnou za parkování v centru Lovosic platit už od září. Cena bude spíše symbolická. První hodina bude stát 5 korun, každá další pak 10 korun. A to navíc pouze ve všední dny od 8 do 16 hodin, jinak zůstane parkování nadále bezplatné.

Rozhodnutí jednoznačně vyplynulo ze situace, která řidičům doteď komplikuje život.Parkovací místa v centru města jsou často zablokována celý den, právě proto, že jsou zdarma. A to by se teď mělo změnit“, říká k důvodům zpoplatnění centra starostka Lovosic Lenka Lízlová.

Celkem 6 parkovacích automatů bude v centru města instalováno během srpna. I tam, kde už je řidiči uvidí, se ale ještě teď o prázdninách platit nebude. Placený provoz začne jednotně na všech místech a na změnu budou lidé ještě včas upozorněni.

„Naším záměrem nebylo vytlačit motoristy z centra, ale naopak jim tu usnadnit pohyb. Kdo bude i nadále potřebovat odstavit auto na delší dobu, ať už místní nebo turista, může využít odstavná parkoviště, kterých je tu dostatek,“ dodává starostka města.

Ta nejsou bezprostředně v centru města, ale stále jsou v jeho nejbližším okolí. Motoristům tak účel splní. Parkovací místa pro řidiče jsou připravena v opravené  Zámecké ulici nebo na velkém parkovišti pod nákupním centrem. Tam všude je možné parkovat celý  den i noc zadarmo.