e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Casanovské slavnosti v Duchcově

publikováno: 1.6.2024, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Program slavností začne v pátek 7. června na nádvoří zámku Duchcov, kam dorazí v kočáře Giacomo Casanova. Během pátečního večera i soboty je připravena řada hudebních a divadelních vystoupení, cirkus pro děti, dobový jarmark, speciální prohlídky zámku či sportovní soutěže.

Slavnosti otevře premiéra hudební komedie Casanova a návštěva z Vídně v podání Divadla M a Michaely Kuklové na nádvoří zámku. V zámecké zahradě pak večer zahraje Marta Jandová a diváci samba show a kapelu Tam Tam Batucada.

V sobotu na hlavní scéně vystoupí dopoledne místní děti, odpoledne například kapela Vesna, Kabár Revival či Jelen. V zadní části Zámeckého parku bude probíhat program divadelního cirkusu Bezevšeho na cestách. Na náměstí Republiky budou připraveny okružní jízdy v dobovém kočáře a koná se tam fler jarmark. Na prvním nádvoří zámku můžete navštívit staročeský jarmark s ukázkami řemesel a na druhém nádvoří chystají ukázky šermíři. Rocková scéna nabídne v sobotu odpoledne vystoupení kapel Divná Bára, Krausberry, Miloše Dodo Doležala a kapely Citron. V atriu muzea děti uvidí pohádku Divadla na klice.

Zámek chystá na víkend speciální prohlídky pro děti a také prohlídky v dobových kostýmech. Během víkendu budou také probíhat sportovní turnaje a utkání - mažoretková soutěž v DDM Duchcov, florbalový turnaj na ZŠ A. Sochora nebo si můžete půjčit kanoe na Zrcadlovém rybníčku.

Foto: Divadlo v Pytli.