e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V městské věži straší

publikováno: 29.11.2011, kategorie: Pro děti, autor: Jitka Viziová

Sdílet: facebook twitter google+

V pětipatrové kamenné městské věži v Jirkově se po mnoha staletích probudili bludičky, upíři, vodníci, kostlivci a další pohádkové bytosti. Po dlouhém spánku jsou všechna strašidla natěšená jen na jedno… na strašení. Svou odvahu můžete vyzkoušet v sobotu 3. prosince od 16,00 hodin.

Kulturní, vzdělávací a informační zařízení Jirkov, p.o. pořádá ve spolupráci s Domem dětí mládeže Paraplíčko odpolední a podvečerní strašidelné prohlídky jirkovské městské věže při svíčkách. Pro odvážlivce je připravena stezka odvahy s úkoly a strašidelným řáděním. Ti nejstatečnější návštěvníci se mohou těšit na sladkou odměnu od Bílé paní. 

Skupinové prohlídky pro maximálně 30 osob budou probíhat v třicetiminutových intervalech. Poslední prohlídka je od 19,30 hodin. Vstupné dospělí 30, děti 10 Kč.

29 metrů vysoká kamenná městská věž v Jirkově byla ke kostelu sv. Jiljí přistavena v letech letech 1540 – 1545. Na severní stěně věže je umístěna plastika městského znaku Jirkova. Z vyhlídkového ochozu se návštěvníkovi otvírá pohled na město a hradbu Krušných hor. Od června roku 2003 je věž přístupná veřejnosti.