e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Cyklotour Na kole dětem projede regionem a skončí v Klášterci

publikováno: 30.5.2016, kategorie: Sport, autor: Ladislav Bába

Sdílet: facebook twitter google+

Na kole dětem, veřejná cyklotour napříč Českou republikou, startuje již po sedmé. Ve dnech 1. až 11. června vyrazí Josef Zimovčák na historickém starém kole společně s pelotonem cyklistů na etapovou cyklojízdu z Bruntálu až do Klášterce nad Ohří. Právě poslední etapa zavítá v sobotu 11. června do našeho regionu.

Trasa povede přes Olomouc, Valašské Klobouky, krajem vína do Strážnice, směr Brno, Rouchovany, k Jindřichovu Hradci, dále do Sušice, navrch přes Mníšek pod Brdy do Prahy, z Mšených lázní, do Zichovce a Klášterce nad Ohří. K tradiční cyklotour Na kole dětem, jejíž hlavním cílem je získání finančních prostředků na pomoc a podporu onkologicky nemocných dětí, se může přidat každý, na kousek, jednu etapu nebo celou trasu.

Vedoucím projektu je Josef Zimovčák, náš nejznámější cyklista na historickém vysokém kole, mimo jiné absolvoval i legendární cyklistickou Tour de France. V pelotonu potkáte mnoho známých tváří a osobností. Určitě se zúčastní Prof. Pavel Pafko, Prof. Jan Pirk, známý lékař Jan Hnízdil, badmintonista Petr Koukal s dnes už manželkou Gabrielou (za svobodna Soukalovou) a spousta dalších. Na bezpečnost pelotonu bude po celé trase jako vždy dohlížet Policie ČR. Energii do žil účastníkům dlouhé cyklistické tour vlije kulturní program připravený v partnerských městech, kde bude peloton zastavovat.

Poslední 10. etapa projede 11. června i naším regionem na trase Zichovec - Louny - Žatec - Podbořany - Kadaň - Klášterec nad Ohří, měří 110 kilometrů. Od Pivovaru v Zichovci se vyjede v 9,00 hodin směr královské město Louny, chvilka odpočinku nedaleko řeky Ohře (cca 10,15 - 11,45 hodin) a následuje cesta do města chmele Žatce (na náměstí Svobody cca 12,00 - 12,30 hodin) a pak po okraji Mostecké pánve do Podbořan (Masarykovo náměstí 13,30 - 14,00 hodin). Poté se zamíří kolem zámku v Krásném Dvoře a přes nejdelší evropskou sypanou hráz Nechranické přehrady do královského města Kadaň. Zde již bude cíl téměř na dohled a peloton se zastaví na Mírovém náměsstí přibližně v 15,45 hodin. Podél řeky Ohře následuje poslední úsek do Klášterce nad Ohří, kde 7. ročník letošní Cyklotour končí. Příjezd k místním Lázním Evženie je plánován na cca 16,45 hodin. Podrobněji o akci na www.nakoledetem.cz

Foto ze zastávky Josefa Zimovčáka v Lounech v roce 2014: Ladislav Bába.