e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Most zahajuje vánoční trhy

publikováno: 27.11.2020, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Jako jedno z mála měst se Most rozhodl zachovat tradici vánočních trhů na 1. náměstí. Začínají v pátek 27. listopadu a potrvají až do 22. prosince. Prodej však letos nedoprovodí žádný program a vánoční strom se rozsvítí v tichosti bez veřejnosti. Chybět bude i kluziště v parku. AKTUALIZOVÁNO. Od čtvrtka 3. 12. nově i občerstvení!

"Vánoční trhy na 1. náměstí budou, ale za zpřísněných hygienických opatření proti koronavirové pandemii a bez doprovodného programu," informovala ve čtvrtek Klára Vydrová. Začínají již tento pátek 27. listopadu a potrvají až do 22. prosince. Otevřeny budou každý den s výjimkou neděle od 10,00 do 18,00 hodin. Ve stáncích můžete nakoupit tradiční vánoční zboží - dekorace, jmelí, stromky, ale také farmářské výrobky a hračky. Děti potěší vyřezávané dřevěné betlémy a ohrádka se zvířaty a budou moci vhodit svá přání do Ježíškovy pošty před magistrátem.

Svařák na náměstí si však musí návštěvníci odpustit - nadále platí zákaz konzumace jídla a pití na veřejnosti. "Chystáme i překvapení. Kromě trhů připravuje město Most další on-line program," dodává Klára Vydrová.

AKTUALIZOVÁNO: K jedenácti prodejním stánkům přibude od čtvrtka 3. prosince dalších sedm a zvětší se rozestupy mezi nimi. Sortiment se rozšíří o svařené víno, langoše, trdelník, klobásy, borůvkový svařák a další. Veškeré jídlo bude prodejci označeno jako „s sebou“.

Ilustrační foto: Pixabay.com.