e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Komořanská teplárna podpoří deset projektů

publikováno: 18.2.2017, kategorie: Zajímavosti, autor: Miloslava Kučerová

Sdílet: facebook twitter google+

V polovině ledna letošního roku bylo ukončeno přijímání žádostí organizací a škol regionu o sponzorský příspěvek od United Energy. K tomuto datu se sešlo 21 přihlášek od 19 organizací, z toho 8 z oblasti sportu a volného času, 6 z oblasti vzdělávání, 3 z oblasti kultury a 2 z oblasti sociální. Dva projekty se týkaly ochrany životního prostředí.

Rozhodnutí výběrové komise, které organizaci uvolní peněžní dar na její projekt, padlo tento týden. Z došlých žádostí vybrala komořanská teplárna deset nejzajímavějších projektů, mezi které rozdělila 221 000 korun.

Z finančního příspěvku se tak již nyní může radovat například Obecně prospěšná společnost Energie z Meziboří, která obdrží 40 000 korun na úpravu svahů zahrady u objektu v Hornické ulici, Střední škola technická Most, z částky 30 tisíc korun na organizaci mezinárodní soutěže ve svařování „O zlatou kuklu“, BIG BAND Zdenka Tölga, jemuž teplárna věnuje 25 tisíc korun na organizaci seriálu promenádních koncertů u Městského divadla v Mostě v období duben-srpen 2017 nebo město Chomutov, kterému teplárna poskytne 25 tisíc korun na uskutečnění 21. ročníku setkání hornických a hutnických měst a obcí ČR, tzv. Chomutovské krušení.

Díky daru od teplárenských společností bude moci SPŠ A VOŠ v Chomutově (36 tis. Kč) pokračovat v etapovém projektu rekonstrukce laboratoří a dílen. Podporu získají také regionální sportovní kluby, například Cyklistický klub Litvínov (10 tis. Kč), Billiard hockey club Most (15 tis. Kč), oddíl moderní gymnastiky TJ Sokol Horní Jiřetín (10 tis. Kč) nebo Český rybářský svaz (15. tis. Kč).

Druhé kolo přijímání žádostí o dary a sponzoring v daném roce vyhlásí společnost United Energy a Severočeská teplárenská začátkem měsíce března. Aktuální informace sledujte na www.tepelnapohoda.cz, v záložce „…regionu“.