e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 19. až 21. listopadu

publikováno: 17.11.2021, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Než se všude rozezní koledy, co takhle vyrazit na koncert. Tento víkend k nám na sever dorazí třeba Monkey Business, Wohnout, Pražský výběr, Flamengo… K tomu přidáme divadelní noc, živé Teplice a výpravu za českými granáty.

Andělská jízda
Andělé projedou městem Hrob na Teplicku, aby vybrali ručně vyrobené ozdoby pro městský vánoční strom, který se bude rozsvěcet na první adventní neděli. Jízda vyráží v sobotu 20. listopadu v 17,00 hodin z Křižanova a cíl má v hasičárně. Akci pořádá Divadlo v Pytli.

Živé Teplice
Podzimní a komornější verze letní sousedské slavnosti Živé Teplice se tentokrát uskuteční v jízdárně teplického zámku. Odpoledne s regionálními stánky, workshopy a hudbou se koná v sobotu 20. listopadu od 14,00 do 19,99 hodin. Více o akci se dozvíte v článku Akce Živé Teplice se přesouvá pod střechu.

Zámecká exkurze
Procházkou zámeckým parkem v Krásném Dvoře, která povede k pomníku padlým vojákům, si můžete připomenout připomeneme válečné veterány a konec 1. světové války. Akce se koná v neděli 21. listopadu od 14,00 hodin. Pomník, připomínající válečné osudy a smrt třiceti mužů původem z několika vesnic krásnodvorského panství, byl vztyčen v roce 1919 na popud majitele panství Evžena Františka Černína. Jaromír Tlustý z litoměřického archívu promluví o historii pomníku a hledání identity mužů, jejichž jména byla uvedena na pomníku. Na závěr můžete zapálit svíčku a věnovat tichou vzpomínku obětem Velké války. Plánované Svatokateřinské prohlídky zámek zrušil.

Noc divadel
Prožijte sobotní noc v divadlech. Například Docela velké divadlo v Litvínově nabídne 20. listopadu od 16,00 hodin pro děti pohádku Louskáček a bonbónová víla, po níž následuje prohlídka zákulisí divadla. Večer se pak koná Herecký večírek. Mostecké divadlo dalo letošnímu ročníku Noci divadel podtitul Fresh Air a čeká vás od 19,00 hodin komponovaný večer Z hlediště na jeviště.

Výprava za českými granáty
V rámci cyklu Muzejních sobot s lounskými přírodovědci se v sobotu 20. listopadu uskuteční výprava za českými granáty do okolí Měrunic a Podsedic. Sraz v 9,00 hodin u kostela v Měrunicích. Během exkurze je připraven program pro děti, čekají vás pouze menší přesuny, auto nutné. Program končí kolem jedné hodiny. V případě velmi nepříznivého počasí ověřujte konání akce na tel. 777 580 963.

Koncerty
Než začnou všude znít vánoční koledy, vyražte na koncert. V sobotu 20. listopadu koncertuje v KZ Orfeum v Kadani Pražský výběr. V mostecké Music areně Obzor uslyšíte v pátek Václava Noida Bártu s uskupením Inflagranti. Do žateckého divadla dorazí v sobotu večer britský zpěvák a kytarista Todd Sharpville. Do lounského Music baru Za zdí můžete v sobotu vyrazit na koncert Romana Dragouna. Na Benediktu v Mostě byl zrušen páteční koncert Penál a Flamengo. V žatecké Galerii Sladovna koncertují v pátek 19. listopadu od 19,00 hodin Mirek Kemel a Vladimír Javorský. Do litvínovského Atticu dorazí v pátek večer kapela Wohnout, předkapelu dělá Jamaron, do teplického Knaku zase míří v pátek Monkey Business.

Další tipy na víkend si můžete vyhledávat v Kalendáři akcí.

Foto: Pražský výběr.