e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Návštěvníci Motoshow na autodromu se mohou těšit na bratry Smržovy

publikováno: 14.4.2016, kategorie: Sport, autor: Jan Foukal

Sdílet: facebook twitter google+

Den otevřených dveří mosteckého autodromu pro motocyklové nadšence The Most MOTOSHOW #1 se blíží. Už v sobotu 16. dubna se areál otevře od 09,00 do 18,00 hodin vyznavačům jednostopých vozidel a zájemcům o nevšední podívanou z řad široké veřejnosti. Těšit se mohou mimo jiné na VIP hosty ze světa motocyklové okruhového ježdění, a to bratry Jakuba a Matěje Smržovy. 

Prozradí své plány na novou sezónu, pro své fanoušky uspořádají autogramiádu. Připravili si také malé překvapení. 

Program dne otevřených dveří s řadou atraktivních doprovodných akcí nabízí volné jízdy vlastním motocyklem po velkém závodním okruhu za velmi výhodnou cenu. Za dvacetiminutové svezení na dráze motorkář zaplatí jen 200 korun. Jezdci si navíc užijí v posledních dvou zatáčkách nový asfaltový koberec a obrubníky. „O jízdy je obrovský zájem, museli jsme už ukončit rezervaci. Víc strojů se nám prostě na okruh nevejde,“ uvedla eventová manažerka autodromu Veronika Raková.

Upozornila, že motocykloví nadšenci mají i další možnosti, jak si pobyt na autodromu užít. „Mohou si objednat i osobní coaching závodního jezdce týmu DAFIT MOTORACING TEAM Tomáše Zajíce, opět za sníženou cenu 1 000 korun (běžná taxa je 2 600 korun). Intenzivní trénink zahrnuje zkrácenou desetiminutovou teorii v boxu č. 3, dvacet minut praxe na okruhu a následné vyhodnocení v tomtéž boxu. Tomáš si přiveze zcela novou Yamahu R1, s níž se letos zúčastní celého seriálu ALPE ADRIA ve třidě Stock 1 000. Zakoupit coaching je v případě volné kapacity možné bez rezervace i na místě,“ upřesnila Raková.

Motorkáři se mohou zapojit také do soutěže The Most MOTO Challenge. Premiéra celoročního klání o dosažení nejlepšího času na jedno kolo se sériovým motocyklem je obdobou soutěže pro automobilové jezdecké amatéry.

Adrenalinovou dech beroucí podívanou popírající gravitaci slibuje vystoupení nejlepšího tuzemského Stunt Ridera Martina Krátkého s přítelkyní Katkou. Několikanásobný mistr ČR zahájí svou show v pravé poledne. „Bezpečnou sezónu požehná motorkářům a jejich strojům přizvaný farář,“ láká do areálu autodromu Veronika Raková.

Upozornila, že zájemci už si mohou zakoupit vstupenky na závody The Most FIA CARS CENTRAL Europe Challenge, tedy souboje vozů Zóny Střední Evropy. Týmy se do mosteckého autodromu sjedou o víkendu 17. až 19. června. Součástí sportovního zážitku bude i obnovený seriál závodů na okruzích Octavia Cup, který navazuje na legendární Česká pojišťovna Škoda Octavia Cup z let 1998 až 2010. 

V servisních boxech se motorkáři mohou zabavit s přáteli či si zakoupit motorkářské vybavení na sezónu. Představí se zde také okruhové agentury, prodejci oblečení, přileb, olejů a pneumatik. Zájemci si mohou vyzkoušet profesionální závodní simulátor nebo autodráhu. O bezpečnost návštěvníků se postará BESIP Team. Připraveno bude i testování motorek a soutěže.

Za vrchol sobotního setkání označila Veronika Raková spanilou jízdu po velkém okruhu autodromu, které se může zúčastnit každý návštěvník se svou motorkou. Start je plánován po skončení show Martina Krátkého, tedy zhruba ve 12,30 hodin. Nutné je dodržovat pokyny pořadatelů. „Doufáme, že se nám podaří překonat loni ustavený rekord, kdy dráhu obsadilo 225 motocyklů,“ doplnila.