e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 13. až 15. listopadu

publikováno: 11.11.2015, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Pátek třináctého! Pokud se nebojíte a nezůstanete raději doma, můžete se nechat vystrašit třeba na zámku Krásné Březno, nebo o den později v jirkovské věži. A přidáme i spoustu divadla a hudby.

Strašidla na zámku
Strašidelný večer na zámku Krásné Březno u Ústí nad Labem se koná v pátek 13. listopadu od 16,45 hodin. Na úvod bude krátké hudební vystoupení žáků ZŠ a ZUŠ Husova, poté bude v přednáškovém sále a na vnitřním hlavním schodišti probíhat čtení dětem, kterým budou také k dispozici v atriu tematické dílny, kde si mohou vyrobit např. strašidelný lampion. Rodiče mohou využít "volný čas" k návštěvě sklepení, kde vystoupí rocková kapela Cherry Owl. Na závěr návštěvníky čeká strašidelný lampionový průvod zámeckým parkem. 

Strašidla na věži
V městské věži v centru Jirkova bude o víkendu strašit. V sobotu 14. listopadu odpoledne a večer se po ročním spánku ve věži u kostela probudí strašidla duchové a vy můžete děti vyslat na dobrodružnou cestu vzhůru. Prohlídky budou začínat každých třicet minut, první od 15,30 hodin, poslední v 19,30 hodin. Vstupné je 50 Kč a rezervace je možná v Informačním centru Jirkov, tel. 474 654 265.

Konec cyklistické sezóny 
Spanilá jízda městem Most na konec cyklistické sezóny 2015 se chystá na neděli 15. listopadu. Sraz je ve 12,45 hodin u kašny na mosteckém 1. náměstí, odkud v 13,00 hodin společně vyrazíte na poslední velkou letošní vyjížďku. Ta bude laděna v rekreačním tempu a zavede nás především na významná místa města Mostu, jako je Kostel Nanebevzetí panny Marie a opodál stojící Pravoslavný chrám, Oblastní muzeum či park Šibeník. Konec je naplánován do některé z restaurací. Akci pořádá CykloPoint Hobby Team Most.

Rally Sprint
Nultý ročník exhibičního závodu v Rally Sprint pořádá o víkendu Autodrom Most. V pátek 13. listopadu se koná spanilá jízda do centra města spojená se slavnostním startem a autogramiádou jezdců od 17,30 hodin na 1. náměstí v Mostě. Součástí programu bude moderovaný slavnostní start jednotlivých posádek, hudební vystoupení a další doprovodný program. V sobotu 14. listopadu pak v areálu autodromu bude pro děti zdarma skákací race zona, dětské hřiště, soutěže pro děti,  v polední přestávce závodů akrobatické letecké vystoupení, dále výstava historických vozů, offroad program a jízdy v BVP, výstava DAKAR 2016.

Rockový pátek
Skupiny Sandra a její vembloudi a Kutloch slaví 25 let od svého založení společným koncertem v rámci festivalu Most for Music! V pátek 13. listopadu v Metro Music clubu v Mostě. Dále vystoupí domácí kapely Player a Bazztaarklan. Začátek ve 20,00 hodin.

Další koncerty
Sobota 14. listopadu bude plná zajímavých koncertů – v Orfeu v Kadani hraje od osmi večer kapela J.A.R., v chomutovské Hřebíkárně od 19,00 hodin Jiří Schmitzer a v lounské restauraci Černý kůň Blanka Šrůmová a Jan Saha Hedl s kapelou Něžná noc. Z jiného hudebního stylu pak můžete ochutnat v sobotu od 14,00 hodin ve Středisku volného času v Mostě, kde se koná soutěž Dětská porta.

Uhelným Mosteckem
Že krásu lze hledat i na neobvyklých místech, se můžete přesvědčit, pokud se vydáte na offroad výpravu Uhelným Mosteckem. Terénní auta vás zavezou k jezeru Mostu, bývalému uhelnému lomu, podíváte se na uhelné velkolomy i skládku uhlí, dozvíte se o osudech litvínovské chemičky, prozkoumáte středověkou stříbrnou štolu i kryt z druhé světové války. Odjezd je v neděli 15. listopadu v 10,00 hodin od  kostela Nanebevzetí Panny Marie v Mostě.  Rezervace a další informace na www.offroadsafari.cz

Za divadlem
Kam o víkendu za divadlem? V pátek 13. listopadu od 19,00 hodin se můžete pobavit na Dífčí válce, nejúspěšnější hře ochotnického divadla z Kadaně Navenek. Hrají v KZ Orfeum v Kadani.
Duchcovské Divadlo M zve v sobotu od 19,00 hodin na hudebně zábavný pořad Kapitáne, kam s tou lodí.
V mosteckém divadle můžete v sobotu od 18,00 hodin vidět klasiku českého divadla – muzikál Baladu pro banditu - POZOR - představení z vážných zdravotních důvodů zrušeno, nový termín 23. ledna!
Milovníci baletu si mohou vychutnat v neděli 15. listopadu výkon umělců z ruského Petrohradu – od 19,00 hodin začíná v Krušnohorském divadle v Teplicích představení na hudbu Petra Iljiče Čajkovského Labutí jezero

Víkend bude také plný pohádek. V sobotu od 10,00 hodin hraje Divadlo rozmanitostí v Mostě Sněhurku a sedm trpaslíků, od 16,00 hodin pak Docela velké divadlo Litvínov chystá pohádku plnou legrace a písniček Za brankou je drak. Divadlo M v Duchcově zve děti na neděli 15,00 hodin na pohádku O princi Vendelínovi. V jirkovském divadle začíná ve stejnou hodinu a den divadelní představení Bob a bobek na cestách. V planetáriu v Teplicích můžete s dětmi navštívit v neděli od 14,00 hodin zábavný i poučný pořad Pohádky a souhvězdí.

Cestovatelský festival
Sedmý ročník festivalu Sedm divů se koná v Domě Českého Švýcarska v Krásné Lípě v sobotu 14. listopadu. Od 11,00 hodin je připraven bohatý program, plný cestovatelských přednášek, v nichž se vypravíte nejen po českých zemích, ale i do Ladakhu, Antarktidy, Bolívie, Iráku, Indie i na cestu kolem světa.

Festival Sudety
V sobotu 14. listopadu začíná v Ústí nad Labem sedmý ročník Festivalu Sudety, který bude plný autentických příběhů minulého století. Začne koncertem Na tři akordy s podtitulem "Žádné dílničky, žádné workshopy. Jen umělci, kteří ustáli svoji slávu“ pořádaný v rámci výstavního projektu Severní Polabí - Underground a disent na Ústecku v 70. - 80. letech 20. století v hospodě Pod Kaštany. Součástí akce s 12 vystupujícími skupinami bude i výstava a dobová výzdoba mapami ČSSR. Podrobnosti o festivalu zítra v Magazínu.

Večer světel
V pátek 13. listopadu projde Dobroměřicemi na Lounsku lampionový průvod. Půjde se od sokolovny v 17,15 hodin a akce má název Večer světel. Pokud máte chuť a lampion, přijďte. Občerstvení je zajištěno. 

Slet andělů
Na náměstí Svobody v centru Teplic se v sobotu 14. listopadou sletnou andělé. Slet andělů s rozsvěcením výzdoby začíná v 16,00 hodin. Návštěvníky čeká zimní pohádkový příběh pod taktovkou Petra Stolaře, vystoupení Heidi Janků a dětského pěveckého sborr Chorea pueri ustensis, podepisovat se budou hráči FK Teplice a na závěr bude ohňostroj.

Foto: Zámek Krásné Březno.