e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Jízdu terénem si může v Bezděkově vyzkoušet každý

publikováno: 8.4.2013, kategorie: Sport, autor: Karel Fiala

Sdílet: facebook twitter google+

O víkendu 13. a 14. dubna se v Bezděkově u Žatce pojede Otevřené mistrovství České republiky a Slovenska v Off-road trialu 2013. Celý seriál sedmi závodů je vypsán pro terénní vozidla s pohonem 4X4 do celkové hmotnosti 3500 kg. Součástí sobotního programu je i doprovodný program s ukázkami, historickou bitvou a koncerty. Svou zručnost na terénní trati si můžete vyzkoušet i vy.

Také v letošním roce 2013 je otevřené mistrovství ČR v Offroad Trialu rozšířeno o kategorii OPEN, tzn. sériové terénní vozy. Jde o kategorii volnou, která se jede bez rozdílů tříd.

Tato kategorie bude mít připravené tratě pro ty, kteří by si chtěli vyzkoušet svoji zručnost v trialových sekcích a porovnat se s ostatními. V sobotu bude připraveno 10 sekcí a v neděli pak 5. Jede se v jedné kategorii bez rozdílu tříd podle pravidel M ČR. Startovné je stanoveno na 700 Kč za sobotu a 300 Kč za neděli. Avšak i pro kategorii open platí, že ve vozidle musí být opěrky hlavy, bezpečnostní pásy a posádka musí mít motoristické helmy. To pro zachování základní bezpečnosti.

Závody se pořádají jako otevřené mistrovství, to znamená, že účastník nemusí mít závodní licenci, vozidlo musí pouze splňovat bezpečnostní předpisy a řidič musí být držitelem řidičského průkazu skupiny B. Jízda v sekci je možná se spolujezdcem i bez něho.

Trialový závod je ve své podstatě jízda zručnosti náročným terénem. Vozidlo má za úkol projet stanovenou trať s co nejmenším počtem trestných bodů v daném časovém limitu. Celá trialová sekce je vyznačena brankami (dvě tyčky vzdálené 3 m) a jednotlivé branky jsou očíslovány. Povinností posádky je projet všemi brankami v daném číselném pořadí, přičemž vynechání některé z branek není povolené. Terenní vozidla jsou rozdělena do pěti kategorií podle stupně úprav na podvozku a karoserii.
 
Program:
Soutěže v sekcích začínají vždy od 10,00 hodin.   
 
Doprovodný program 13. dubna
12:00 Hasiči Postoloprty – zásah u dopravní nehody
14:00 Historická bitva a Vojenská historie
15:00 Přelet ultralevým letadlem
15:00 koncert Mastergate
17:00 koncert Legalizace
19:00 koncert Hlahol (Teplice)
21:00 koncert Schlak
22:00 Překvapení
 
Více na:  www.offroadklemo.cz