e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Jaké novinky chystá Dolní Poohří na turistickou sezónu 2018?

publikováno: 7.2.2018, kategorie: Turistika, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Destinační agentura Dolní Poohří už se připravuje na nadcházející turistickou sezónu 2018. Odstartuje ji tentokrát v Žatci ve spolupráci s Chrámem Chmele a Piva a městem Žatec. Pro turisty připravuje také nové publikace, očekávanou novinkou bude přeshraniční pivní stezka.

Své aktivity zahájila agentura již v lednu účastí na veletrhu cestovního ruchu v Chemnitz. „Zájem návštěvníků byl enormní, což nás velmi těší. Němci  se  hojně zajímají o turistickou nabídku ve městech na Ohři, zejména o kempování. Zaujal i nový společný česko-saský projekt pivní stezky. Ve spolupráci s Tourismusverband Erzgebirge jsme se účastnili ještě veletrhu v Drážďanech,“ informovala ředitelka Destinační agentury Libuše Novotná Pokorná. 

Právě Krušnohorská pivní stezka z oblasti gurmánské turistiky je novinkou sezóny 2018. V dubnu vyjde mapa zapojených pivovarů s pivní kartou a projekt se poprvé představí na Dni piva v Německu a poté na Chmelfestu v Žatci. „Po loňském úspěchu budeme i letos pořádat výlety a zájezdy. První z nich bude mířit právě na dubnový Den piva do Rechenbergu-Bienenmühle,“ vysvětlila ředitelka.

Samotná turistická sezóna v Dolním Poohří však začne již 1. dubna, a to v Žatci. „Program se bude odehrávat v okolí náměstí Prokopa Velkého, kde jsou soustředěny chmelové památky Žatce. Hlavními postavami zahájení budou naše Ohřinka a žatecký Hopík,“ prozradila z programu Libuše Novotná Pokorná. Jeho součástí bude prezentace regionálních produktů, odemykání Chmelového majáku, vystoupení Chmelobrany včetně jejich originálního pivního šlapohybu. Na akci i do chmelařských památek bude vstup zdarma a podávat se bude zelené pivo.

Během slavnostního zahájení sezóny agentura pokřtí nové turistické průvodce. Druhým dílem pokračuje dětské Putování s Ohřinkou, jejíž půvabné kresby opět maloval výtvarník Antonín Grafnetter. K propagaci značky „Poohří regionální produkt ®“ bude letos nově sloužit výpravná publikace Vychutnejte si Dolní Poohří.  Novinkou jsou pak Toulky Dolním Poohřím, v nichž turisty provedou méně známými místy zajímavé osobnosti jako Karel Čapek, Matyáš Braun či Emil Holub. Již před koncem roku 2017 vydala agentura třetí pokračování publikace Zážitky v Dolním Poohří s tuctem nových výletů. Jako každoročně chystá i vydání kalendáře akcí v Dolním Poohří na rok 2018.

Hned začátkem roku čekala pracovnice Destinační agentury ještě jeden velký úkol, a sice stěhování do nových prostor v budově Chmelařského muzea v Žatci. „Pro veřejnost se naše nová kancelář otevře začátkem února. Nesloužíme sice jako běžné informační centrum, ale v době naší přítomnosti rády poskytneme návštěvníkům regionu informace a prospekty,“ dodala Libuše Novotná Pokorná.