e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na tento víkend – 1. až 3. listopadu

publikováno: 30.10.2013, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

První listopadový víkend patří dušičkám, ovšem akce, které nabídneme jsou spíš halloweenského charakteru. Budou se dlabat dýně, strašit nebo chodit s lampiony. A kde všude? V Chomutově a Ústí nad Labem se konají strašidelné zoo, v Kadani stezka odvahy, v Žatci a Háji u Duchcova halloweenský průvod.

Zajímavé koncerty
Poslední říjnový den bude v Mostě koncertovat písničkář a herec Jiří Schmitzer. Koncert v KD Meduza se koná 31. října od 19,00 hodin a pořádá ho Promomedia. Vstupenky je možné koupit v Turistickém informačním centru v budově magistrátu v Mostě a v CA Artemis Tour, Radniční 1. Na místě pak stojí vstupenka 120 korun.
V pátek 1. listopadu zahrají v Městském divadle v Chomutově dvě legendy rocku a punku – Vypsaná fixa a Visací zámek. Začátek v osm večer.
V sobotu 2. listopadu od 19,30 hodin v chomutovské Hřebíkárně koncertují Michal Prokop, kytarista Luboš Andršt a houslista Jan Hrubý.
V sobotu 2. listopadu můžete v Kadani slyšet pražskou metalovou kapelu Dymytry. Začátek v KZ Orfeum ve 20,00 hodin.

Stezka odvahy
Znáte nejužší ulici v České republice Katovu uličku v Kadani? Ve čtvrtek 31. listopadu se v ní koná dobrodružná stezka odvahy.Těšit se můžete na cestu plnou strašidel, duchů a víl. Ti největší odvážlivci se můžou těšit na konci své cesty i na malé překvapení a dospělí si strašidelnou noc mohou zpestřit popíjením svařáku.
Začátek stezky odvahy je na Mírovém náměstí od 17,00 do 19,00 hodin.

Strašidelná zoo
V sobotu 2. listopadu se můžete přijít bát do Podkrušnohorského zooparku v Chomutově, užít si tajuplnou atmosféru a vyhrát zajímavé ceny. Program Strašidelné zoo zahájí v 16,00 hodin chomutovská skupina Úlet, která zahraje k dlabání dýní, čeká vás soutěž o nejlepší haloweenskou masku a nejzdařilejší strašidlo z dýně, malování na obličej a lampiónový průvod. Vyvrcholením programu  bude speciální ohňová show.  Dýně, lampióny a svíčky do zooparku nosit nemusíte, vše bude možné zakoupit přímo na Dětské zoo za velmi příznivé ceny. S sebou je nutné přinést pouze nožík a lžíci na dlabání a pokud chcete vypadat stylově, tak i nápaditou haloweenskou masku.
Další strašidelná zoo se koná 2. listopadu v zoo v Ústí nad Labem v pavilonu šelem. Začátek je v 15,00 hodin, připraven je program pro děti s DanceMission, dále malování na obličej. V pavilonu exotária si děti mohou vyrobit strašidla a masky ve výtvarné dílně nebo si vydlabat strašidelnou dýni. V 17,00 hodin se od pavilonu šelem vydá na cestu lampiónový průvod, až do spodní části zoo je připravena stezka plná strašidel. V 18,00 hodin je připraveno večerní cvičení lachtana Moritze. Všechny děti, které přijdou v masce nebo si přinesou vlastní lampion či dýni, mají na vstup zdarma.

Zavírání okenic
Zámek Velké Březno u Ústí nad Labem se loučí s návštěvnickou sezónou. Program nazvaný Zavírání okenic se koná v neděli 3. listopadu od 16,00 hodin. Při této netradiční, poslední letošní prohlídce můžete sami pomoci s uzavřením zámku a jeho přípravou na zimní spánek. V sobotu bude zámek otevřen k běžným prohlídkám od 10,00 do 15,00 hodin.

Průvod strašidel
Obec Háj u Duchcova pořádá v pátek 1. listopadu  v 17,30 hodin Lampiónový průvod strašidel se srazem v horní části ulice Ke Knížáku. Celým programem vás provede Petr Stolař se svým Divadlem v pytli. Zároveň je vyhlášena soutěž o nejkrásnější dýni a nejstrašnější strašidlo.

Žatecký Halloween
Už pojedenácté se na náměstí Svobody v Žatci bude slavit Halloween aneb říjnový večer strašidel a magických světel. Sraz je u radnice 31. října v 16,45 hodin, s sebou si vemte lampiony a strašidelné masky. V 17,15 hodin vyjde průvod směrem do Klášterní zahrady. Uvidíte mažoretky ZUŠ Žatec, DJ Majkla, skupinu Equites s ohňovou show. Děti čeká strašidelná stezka Klášterní zahradou a samozřejmě soutěže.