e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Klášterecký zámek se příští týden rozezní hudbou

publikováno: 30.6.2023, kategorie: Hudba, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

19. ročník multižánrového hudebního festivalu Klášterecké hudební prameny začíná již v pondělí 3. července. Návštěvníky čeká osm koncertů v sedmi dnech na nádvoří kláštereckého zámku. Hosty houslisty Jaroslava Svěceného budou tentokrát například 4Tenoři, Jablkoň, Severočeská filharmonie Teplice a tradiční Cigánski Diabli.

Program festivalu je připraven i tzv. mokrou variantu, kterou by v případě špatného počasí hostilo Kulturní centrum. V Renesančním sále zámku ve stejných dnech probíhají houslové kurzy mladých interpretů, které vede Jaroslav Svěcený. Jejich absolventi se představí na závěrečném koncertě v neděli. 

Program zahájí v pondělí večer česko-slovenské vokální seskupení 4Tenoři. Úterní program nabídne energií nabité skladby Jižní a Severní Ameriky, Španělska a Francie. Setkání žánrů je název středečního koncertu Jaroslava Svěceného s jazzovým triem. Ve čtvrtek se mohou diváci těšit na stálici repertoáru Kláštereckých hudebních pramenů, slovenskou kapelu Cigánski Diabli v novém programu s Jaroslavem Svěceným. Pátečními hosty festivalu budou členové legendární skupiny Jablkoň. V sobotu se můžete seznámit s životem i dílem Johanna Sebastiana Bacha a jeho současníků s Virtuosi Pragenses. Operní, operetní a instrumentální gala v podání Severočeské filharmonie Teplice uzavře 19. ročník festivalu. 

Podrobnější program najdete v Kalendáři akcí a vstupenky jsou k dispozici na kultura.klasterec.cz.