e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Poetické vánoční putování do Betléma v Divadle rozmanitostí

publikováno: 28.11.2023, kategorie: Divadlo a film, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Poslední letošní premiérou mosteckého Divadla rozmanitostí bude sváteční poetická pohádka Betlém autora J. A. Pitínského v režii Václava Větrovce. Dětem připomene historii vánočního putování do Betléma. Premiéru má v sobotu 2. prosince.

Inscenace Betlém vypráví o rodičích z minulosti, kteří putují do Betléma a o dětech ze současnosti, které si příběh připomínají. Režie se ujal hostující Vítězslav Větrovec, mosteckému publiku známý například inscenací Don Quijote. „Pitínského Betlém inscenujeme jako snivou oslavu vánočního příběhu a chceme ho hrát především o duchu těchto svátků, který podle nás spočívá zejména v soucitu, milosrdenství a předávání radosti (nejenom!) našim blízkým. A také o tom, že blízké osoby či rodinu, ač třeba bez rodiny biologické, si dovedeme ve svém životě najít, i když jsme třeba dočasně osamoceni. Právě skrze onen soucit a předávání radosti,“ říká režisér.

V tomto projektu divadlo spolupracuje s dětmi z Dětského domova, které pro představení nakreslili obrázky a pomohli tak s vizuální identitou inscenace. Scéna a kostýmy jsou dílem Kataríny Kováčikové a hudbu napsal Matěj Štrunc. 

Premiéra se odehraje 2. prosince v 17,00 hodin, další představení mohou vidět diváci 4. prosince i s mikulášskou nadílkou a poté 16. a 27. prosince.

Ilustrační foto: iStock.