e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Enduro Rally Most letos na náročnější trati

publikováno: 24.8.2015, kategorie: Sport, autor: Stanislav Pecho

Sdílet: facebook twitter google+

Mostecký závod, určený všestranným cyklistům, jimž nejsou cizí kombinace sjezdu, maratonu a crosscountry, bude opět přichystán na třech kopcích v bezprostřední blízkosti centra Mostu. Změnu přinese posunutý termín z tradičně podzimního na 30. srpen. Další, neméně zajímavé novinky budou na trati, která by letos měla být podstatně náročnější.

Vyšší náročnost ale na druhé straně kompenzuje další novinka - rozdělení startovního pole na kategorie Race a Hobby, přičemž „hobíci“ nemusí absolvovat nejnáročnější rychlostní zkoušku. 

Pojďme si představit, o čem a pro koho vlastně enduro závody jsou: Princip závodu spočívá v měřených úsecích, jejichž čas se v cíli sečte, vyhrává ten, kdo bude mít výsledný čas nejnižší. Závodníci startují individuálně v určených intervalech, a mezi měřenými úseky musí povinně přejet po určené trase, zde ale mají dostatek času k odpočinku, občerstvení, příp. údržbě kola. Omezeni jsou pouze celkovým časovým limitem. V praxi to vypadá tak, že přejezdy většinou absolvují pohodovým tempem společně ve skupinkách, což má proti běžným závodům své kouzlo.

Zázemí a start závodu  bude opět v areálu Koupaliště Ressl, k dispozici je zde minigolf, petanque, tenisový kurt. Trasa závodu bude vyznačena v sobotu 29. srpna do 11,00 hodin sprejem a  páskami. Celková délka bude 30 km, z nichž 12 km budou tvořit měřené úseky. Více informací je možné najít na stránkách pořadatele www.klmost.cz, online přihlášku na stránkách www.enduroserie.cz.