e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Vystoupejte 773 schodů na nejvyšší rozhlednu v republice

publikováno: 21.2.2024, kategorie: Turistika, autor: Ota Schnepp

Sdílet: facebook twitter google+

Zajímavou novinku, kterou ocení všichni milovníci rozhleden, připravili průvodci Infocentra Skupiny ČEZ v Elektrárně Ledvice u Bíliny na březen a duben. Kdo si chce vyzkoušet, jaké to je, vyšlápnout si „po svých“ 773 schodů nejvyšší rozhledny v ČR, má už nyní nejvyšší čas se zaregistrovat na jeden ze dvou termínů – 9. března či 6. dubna.

Test, že výšlap lze pro veřejnost uskutečnit, má již rozhledna za sebou. V sobotu 17. února zdolaly během necelých deseti minut ochoz rozhledny fotbalistky FK Teplice. Stalo se tak nejen v rámci jejich dobrovolného tréninku, díky zapnuté aplikaci EPP-Pomáhej pohybem Nadace ČEZ přispěly i na dobrou věc. Konkrétně své vysportované body věnovaly Chomutovskému dětskému nadačnímu fondu.

„Dopoledne jsme se zúčastnily badmintonového turnaje v Ústí nad Labem na podporu naší spoluhráčky, která měla autonehodu. Po skončení jsme se rozjely ještě do Elektrárny Ledvice, kde jsme výšlapem na nejvyšší rozhlednu a zapnutím aplikace EPP – Pomáhej pohybem podpořily další dobrou věc. Samozřejmě děvčata to měla i v rámci svého tréninku, byť tentokrát dobrovolného,“ uvedla Markéta Vlastníková, hlavní trenérka A-týmu žen FK Teplice. Jak dodala, pro její děvčata nejsou schody neznámou. „Máme třikrát týdně trénink, přičemž jednou za čtrnáct dní musí absolvovat výběh po schodech na teplickou Letnou. Není jich tam sice 773 jako tady, jen devadesát, za to je ovšem musí nahoru vyběhnout sedmkrát a někdy i osmkrát za sebou.“

„Teplické fotbalistky se mohou stát inspirací i pro další účastníky pěšího výstupu po 773 schodech na ochoz rozhledny v Elektrárně Ledvice. Samozřejmě musí mít u sebe mobilní telefon a v něm staženou aplikaci EPP-Pomáhej pohybem. Budeme jen rádi, když podpoří dobrou věc. A je pak na každém, pro jaký projekt se rozhodne a věnuje mu své takto vysportované body," říká Kateřina Bartůšková, vedoucí infocenter Skupiny ČEZ.

Výstup se bude konat dvakrát, a to 9. března a 6. dubna, pokaždé od 13,30 hodin. Bude vždy jeden s maximálním počtem 20 osob. Registrace předem na www.cez.cz/ledvice, případně na telefonním čísle 411 102 313, je tedy více než nutná.