e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend: 21. až 23. listopadu

publikováno: 19.11.2014, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Máme před sebou poslední víkend, kdy není ještě program plný adventních akcí. I když s přípravou na Vánoce už můžete začít – třeba v různých tvůrčích dílnách, které jsme pro na tento víkend vás našli.

Cumbajšpíl
V Chomutově pokračuje druhou částí festival Cumbajšpíl, který se i letos koná na neobvyklém místě – tentokrát v bývalé nádražní restauraci hlavního vlakového nádraží v Chomutově. I letos se představí umělci z obou stran česko-německé hranice. Koncert začíná v pátek 21. listopadu od 20,00 hodn a zahrají  Primitiv Akustik, Kobra XI, Zkouška sirén, PZH, Schwarzprior, Džugy buggy.

Čtení ve Sladovně
Galerie Sladovna v Žatci připravuje na dvě odpoledne program nazvaný Děti čtou dětem aneb hodina odpoledního čtení pohádek. Koná se 19. listopadu od 14,30 hodin, kdy děti čeká soubor dvou pohádek. Další čtení bude v prosinci.

Výtvarné dílny
Podzimní dlouhé večery jsou ideální pro tvoření. Floristický kurz nabízí Chrám chmele a piva v Žatci. V pátek 21. listopadu od 17,00 hodin si v Galerii Sladovna můžete vyrobit adventní věnec. V ceně 250 Kč je zahrnut jak materiál a pomůcky, tak odborné vedení.
Výtvarná dílna zaměřená na výrobky ze slámy se otevře 21. listopadu v 16,00 hodin v Městské knihovně v Lounech. Kurzovné 200 Kč.
Předvánoční dílnu pořádá také Městská knihovna v Mostě. Vyrábět se budou vánoční ozdoby z korálků. První kurz se koná 21. listopad v 16,00 hodin a podrobnosti se dočtete zde
Na adventní dílnu zve také Středisko volného času v Mostě. V pátek 21. listopadu od 16,00 hodoin si můžete vyrobit adventní věnce a přáníčka.
V chomutovském Domečku se cyklus aranžování vánočních výzdob koná v sobotu 22. listopadu od 10,00 hodin.

Koncerty
V mosteckém KD Meduza zahrají v pátek večer kapely Waltari a Support Lesbiens. Začátek v osm hodin.
V Městké knihovně v Mostě hraje ve stejný večer Mike Parker Trio z New Yorku.
Most do třetice – v klubu Voko v Repre se představí kapely Enrage a Separator.
Slovenská hudební skupina Progres přijede zahrát do kadaňské Střelnice. Začátek 21. listopadu v 18,00 hodin.
V pátek se koná koncert také v KD Jirkov, kde zahraje od 19,00 hodin britská skupina Vinesong.
V Jazz clubu v Teplicích vystoupí v pátek Gwyn Ashton. Tohoto australského bluesmana pak můžete slyšet ještě v neděli 23. listopadu ve Vrchlického divadle v Lounech.

Louny s průvodcem
Pokud si chcete projít město Louny a poznat jeho podobu v 19. a 20. století, můžete se v pátek 21. listopadu vydat na komentovanou prohlídku města. Sraz je u informačního centra na náměstí v 16,00 hodin.