e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V sobotu odstartuje na hipodromu maraton horských kol

publikováno: 18.5.2010, kategorie: Sport, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

9. ročník mosteckého maratonu Extrém Bike, který se jede 22. května, je opět po roce zařazen do seriálu Českého poháru maratonů. Přesto si na své přijdou i rekreační jezdci, neboť je připraven i třiadvacetikilometrová trasa Hobby a šestikilometrová dětská. Po roční přestávce poskytne zázemí závodům znovu mostecký hipodrom.

„Novinkou letošního mosteckého maratonu je možnost výběru trasy během závodu. Na čtyřicátémtřetím kilometru se můžete rozhodnout zda absolvujete celou trasu Extrém-biku nebo odbočíte do cíle a budete klasifikováni jen na kratší trase Extrém Junior. V tomto případě nepřijdete jen o cca jedenáctikilometrový úsek, který je dnes mezi českými bikery vyhlášen sjezdy jako je Kaskáda, Koryto, nejobávanější sjezd Moira, Rokle nebo Pohádka, ale také o možnost získání bodů do Českého poháru,“ informoval Jaroslav Hrubý z pořadatelského týmu KL Most.

"Pro ty, kteří si netroufnou na náročné singltreky Extrém biku jsme opět připravili třicítku, která vede po širokých cestách od hipodromu k autodromu, po nových stezkách okolo vodní nádrže Matylda a zpět do cíle na hipodrom,“ doplnil informace Hrubý.

Prezence je v pátek od 17,00 do 21,00 hodin na hipodromu a pro předem přihlášené také v den závodů, v sobotu od 8,00 hodin. Závody Extrém startují v 10,00 hodin, následuje pak Minibike. V 11,40 hodin odstartuje závod Hobby. V 15,00 hodin je navíc přidán půlkilometrový závod pro děti mladší šesti let. Týmy se mohou opět při Hobby jízdě zúčastnit doplňující soutěže Kolos, kdy se hodnotí celková váha všech účastníků týmu, opět se hraje o pivo.

Trasy a další podmínky na www.klmost.cz.