e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Žatec ukáže rekvizity se slavných filmů Hollywoodu

publikováno: 18.4.2024, kategorie: Výstavy, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Kuloment Arnolda Schwarzeneggera, čokoláda z filmu Karlík a továrna na čokoládu a podobné kurizoty nabídne nová výstava žateckého muzea. Do Žatce doputovala až hollywoodských studií a seznámíte se v ní se slavnými filmy. Otevírá se ve čtvrtek 18. dubna a k vidění bude necelé dva měsíce.

Výstava Zlaté poklady filmového Hollywoodu byla zapůjčena do České republiky přímo z Hollywood Studia Los Angeles Ltd. Uvidíte na ní originální filmové rekvizity, s nimiž točily své filmy nejslavnější hollywoodské hvězdy, např. Sylvester Stallone, Brendan Fraser, Russell Crowe, Arnold Schwarzenegger a další.

„K vidění bude třeba meč krále Agamemnóna nebo hrot šípu z filmu Trója, figurka škorpióna z filmu Mumie se vrací, kulomet Arnolda Schwarzeneggera z filmu Likvidátor, originální tabulka čokolády z filmu Karlík a továrna na čokoládu, zbraň z filmu Robin Hood, kresby použité v legendárním seriálu Simpsonovi a mnoho dalších exkluzivních exponátů, které rozhodně musíte vidět na vlastní oči," zve za muzeum vedoucí výstavnicko-propagačního oddělení Jitka Krouzová.

Vernisáž proběhne ve čtvrtek 18. dubna od 17,00 hodin v prostorách hlavní budovy muzea v Husově ulici 678 s kytarovým vystoupením žáků ZUŠ Žatec ze třídy Lucie Kolmanové. Potrvá necelé dva měsíce do 16. června.

Ilustrační foto: iStock.