e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Poslední premiérou mosteckého divadla bude romantický příběh

publikováno: 15.12.2023, kategorie: Divadlo a film, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Mostecké divadlo dnes večer uvede poslední premiéru letošní sezony. Komedie Můj romantický příběh nabízí pohled na to, jak dnešní lidé nad třicet hledají životní partnery. Městské divadlo v Mostě uvede ještě letos další dvě reprízy.

"Komedie o tom, že hledání partnera po třicítce bývá frustrující i trapné, ale díky tomu taky dost zábavné," uvádí mostecké divadlo inscenaci současného skotského dramatika D. C. Jacksona z roku 2009. U nás měl Můj romantický příběh premiéru v roce 2012 v brněnském BuranTeatru a úspěšně se od té doby zabydlel na českých i moravských jevištích.

Hra nabízí ve dvou dějství pohledy na seznamovací nesnáze z pohledu dvou aktérů, v tom posledním pak vrcholí v překvapivém rozuzlení. A právě v tomto principu zdvojené perspektivy, jakéhosi zmnoženého vidění, se skrývá kouzlo komedie Můj romantický příběh. Symetrická stavba prvních dvou dějství ukazuje rozdíl mezi tím, jak vidíme události a lidi kolem sebe my a jak je vidí ostatní. Jak to se dvěma hlavními hrdiny dopadne se dozvíte již dnes, v pátek 15. prosince od 19,30 hodin.

Režie se ujal Mikoláš Tyc, který s mosteckým souborem spolupracuje úplně poprvé:  „Můj romantický příběh je skvěle napsaná komedie, která výborně funguje – jde o náhled divadla jako takového – příběh je postaven na dvou mladých lidech, kteří hledají životní lásku a komunikují s publikem o svém romantickém příběhu. Vtipem celé hry je, že další tři herci ztvárňují všechny ostatní postavy, o kterých je řeč, tzv. klauni, okolo kterých se vše točí. Hra je proložena řadou vtipů a vtipných situací. Naším záměrem je nabídnout divákům kvalitní hereckou komedii, kde v hlavní roli jsou především herecké výkony všech na jevišti.“

V hlavních rolích se představí Lukáš Kofroň (Tom) a Karolína Herzinová (Amy), další role ztvární Veronika Týcová (Saša), Tadeáš Horehleď (Calvin, Watto, Jessie a další) a Eliška Matzkeová (Alison, matka a další).

Nejbližší reprízy na mosteckém jevišti se uskuteční 20. a 28. prosince v 19,00 hodin.