e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

První chomutovské vinobraní se uskuteční ve Staré Vsi

publikováno: 14.9.2011, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Věra Stejná

Sdílet: facebook twitter google+

V sobotu 17. září se ve skanzenu Stará Ves, který je součástí Podkrušnohorského  zooparku, uskuteční  1. ročník Slavností vína. Ochutnávky vína, burčáku i ukázky lisování vinného moštu budou zpříjemněny vystoupením folkových a country skupin. V programu, který je naplánován od 10:00 do18:00  hodin, si každý návštěvník najde to své.

Připraveny budou prohlídky  interiérů jednotlivých staveb, předvádění staré zemědělské techniky, výstava a práce výtvarníků v plenéru.  Děti se pobaví při dobových soutěžích, jízdách na koních a ponících či při návštěvě čertovského mlýna. Zajímavý a originální bude i králičí hop, neboli parkur ušatců. Ve 14:00 hodin bude zahájena soutěž  O nejlepšího dřevorubce, do které se mohou návštěvníci přihlásit. Soutěž bude spojená s prezentací světoznámé firmy.

Pořadatelé akce - Agentura Stejný, Podkrušnohorský zoopark, Vinné sklepy Chomutov, Statutární město Chomutov i podnikatel v lesnické činnosti pan Roman Kačerik si od prvního ročníku vinobraní slibují, že v Chomutově a okolí vznikne nová tradice, která v mnohém naváže na předchozí aktivity pana Stejného, známé z nedalekého zámku Červený hrádek nebo z Čertovských sklepů v  Úštěku na Litoměřicku.

Vstupné do skanzenu Stará Ves bude po dobu trvání akce 40 Kč pro dospělé a 20 Kč pro děti, vstupenka bude platit pouze pro návštěvu skanzenu. Pro lepší přístupnost bude otevřena vstupní brána v blízkosti chomutovské STK a naproti restaurace U Pratura.