e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Velikonoční jarmark řemesel na litoměřickém hradě

publikováno: 14.3.2016, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Radka Nováková

Sdílet: facebook twitter google+

Hrad Litoměřice přivítá jaro už v sobotu 19. března. Od 10,00 do 17,00 hodin v něm bude probíhat již pátý Velikonoční jarmark řemesel a dovedností, který pořádá Centrum cestovního ruchu Litoměřice. Vstupní je zdarma a těšit se můžete na spoustu velikonočních ozdob i dárků, děti povozí historický kolotoč, vše doplní kulturní program.

Prostory hradu i nádvoří budou zaplněny prodejci velikonočního zboží, malovaných kraslic, pletených košíků i květinových vazeb. Chybět nebudou také hedvábné šátky, oblíbené levitující květiny i textilní hračky. K prodeji budou nabídnuta také burgundská vína z hradních vinných sklepů. Na dětské návštěvníky budou opět čekat živá zvířátka, historický kolotoč na ruční pohon, historická střelnice, malování na obličej i dílna pískových obrázků. 

To vše doplní zajímavý doprovodný program. V 11,00 hodin vystoupí dětský flétnový soubor ZUŠ Litoměřice. V 13,30 hodin se představí oblíbené Sváťovo dividlo s loutkovým představením. Doprovodný program bude završen v 15,00 hodin pěveckým představením souboru ZUŠ Litoměřice.