e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Skiareál Neklid se po dva víkendy vrátí do lyžařské historie

publikováno: 14.3.2014, kategorie: Sport, autor: Filip Majkus

Sdílet: facebook twitter google+

Kvůli teplému počasí zůstává v areálu Neklid v Krušných horách v provozu poslední vlek Za Prahou a přilehlá sjezdovka. Sezóna ve skiareálu Boží Dar – Neklid však ještě zdaleka nekončí. V sobotu 15. března tam uskuteční snownoardová exhibice Retro Jam a další sobotu 22. března legendární závod v historickém telemarku. Těšit se můžete na dobové ski i lyžařské kostýmy.

Tuto sobotu se na dojezdu sjezdovky Karásek I, u spodní stanice vleku H uskuteční snowboardová akce Retro Jam, která je oslavou začátků snowboardingu, ojedinělou exhibicí tohoto sportu v duchu 80. a 90. let. Závodníci v dobových křiklavých kombinézách pojedou exhibiční závod v ručně upravené U-rampě a na dalších překážkách. O hudební doprovod se bude starat živě DJ Plha a celý den bude zakončen velkou party v Božím Baru – autobusové zastávce přímo v centru Božího Daru. 

Ani sobota 22. 3. nebude bez programu. U vleku E se uskuteční již 24. ročník legendárního závodu v historickém telemarku KIWI CUP. Tento unikátní závod se koná za jakéhokoli počasí, bez ohledu na výšku sněhové pokrývky. Návštěvníky i závodníky vrací takřka o 100 let zpět, k vidění budou dobové dřevěné ski s koženými vázáními a botami. Závodníci v dobových kostýmech budou zdolávat trať paralelního slalomu. Zároveň jsou otevřeny i kategorie moderního telemarku a klasických sjezdových lyží. Náhradní program je připraven pro případ absence sněhu.