e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Workcamp v zahradě Kludského vily

publikováno: 12.7.2012, kategorie: Zajímavosti, autor: Jitka Viziová

Sdílet: facebook twitter google+

V pondělí 9. července zahájilo 14 dobrovolníků z Evropy a Asie čtrnáctidenní mezinárodní workcamp v zahradě Kludského vily v Jirkově. Mládežníci se podílejí na realizaci projektu přírodního hřiště, které vhodně doplní stávající herní prvky a umožní dětem kreativní volnou hru. V průběhu 10 pracovních dnů vzniknou v zahradě hmatová stezka s různými druhy povrchů a pahorek s vodní pumpou, tunelem a „blátíčkovou zónou“ nabízející dětem hrátky s vodou a pískem.

K vrbičkovému týpí vytvořenému dobrovolníky z řad jirkovských občanů při workshopu v dubnu letošního roku tak v zahradě přibudou dvě nová nestandardní dětská hřiště.

Mladí lidé ve věku 19 až 28 let jsou ubytováni v budově městské knihovny. Ta je veřejnosti po celou dobu workcampu uzavřena. Zahrada je však v provozní dobu přístupná, mnohé z jirkovských dětí se již s chutí a zájmem zapojilo do práce mezinárodního týmu.

KVIZ Jirkov, provozovatel jirkovské knihovny, je po dobu trvání aktivity smluvním partnerem mezinárodní dobrovolné organizaci INEX-SDA a pro účastníky workcampu zároveň zajistil bohatý volnočasový program, během něhož by se měli seznámit s městem a okolím i dostanou příležitost poznat mentalitu místních obyvatel.