e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Hotel Sudety nabídne přednášku o zaniklých obcích i krušnohorskou kuchyni

publikováno: 8.3.2017, kategorie: Zajímavosti, autor: Mirek Koranda

Sdílet: facebook twitter google+

Thomas Lang, velký znalec Krušnohoří, přezdívaný Böhmer Langi, bude v pátek 10. března přednášet o Kundraticích, Ervěnicích, Přísečnici či Flájích. Přednáška doplněná o velké množství unikátních fotek začne ve 20,00 hodin v chomutovském hotelu Sudety.

Thomas Lang je univerzitní pracovník a muzikant z Chemnitzu, jehož velkou vášní je poznávání dnešní české části Krušnohoří. Jeho rodina odsud pocházela, ale po válce byla odsunuta. Přes zkoumání rodinné historie se Thomas postupně stal vlastníkem jednoho z největších archivů dokumentů a fotek mapujících dějiny Krušných hor.

Pro páteční přednášku si připravil rozsáhlé materiály o již neexistujících místech. Zaměří se na Kundratice, Ervěnice, Jezeří, Fláje, Přísečnici a také části starého Mostu. Případným zájemcům o přednášku organizátoři doporučují rezervovat si místo k sezení na e-mailu restaurace@hotelsudety.cz či na tel.: 725 132 422.

Ještě před přednáškou doprovodí Tomas Lang svými komentáři kurz vaření krušnohorské kuchyně. Ten začne v 16,30 hodin rovněž v Hotelu Sudety a rezervovat si poslední místa lze na mk@hotelsudety.cz.