e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Nejlevnější lyžařské středisko Evropy leží v Ústeckém kraji

publikováno: 6.12.2010, kategorie: Zajímavosti, autor: Oldřich Urban

Sdílet: facebook twitter google+

Zimní sezóna se rozjíždí a lyžaři hledají nejlepší a nejvýhodnější střediska. Není nad čím dlouho přemýšlet. Podle serveru aktualne.cz jsou nejlevnějším lyžařským centrem Klíny v Ústeckém kraji.

Sportareál Klíny (720 m n. m., http://www.kliny.cz/) je příjemným rodinným střediskem, které nabízí čtyři lyžařské vleky, vlek na snowtubing, snowpark, standardní zázemí v podobě stravovacích a ubytovacích kapacit, půjčoven, opraven a dalšího. V těsné blízkosti, na Mračném vrchu (850 m n. m.), navazují udržované běžecké okruhy na tzv. Krušnohorskou bílou stopu. Týdenní permanentka pro čtyřčlennou rodinu vyjde bezmála o 400 eur levněji, než v podobném středisku ve Finsku!

Krušné hory nabízejí ideální podmínky –  dlouhotrvající sněhovou pokrývku, prosluněné vrcholky, kvalitní technické zázemí a výhodné slevy nejen pro rodiny a držitele Rodinných pasů“, láká k návštěvě Radek Vonka, radní Ústeckého kraje pro cestovní ruch.

Mnozí lyžaři už zjistili, že kvalita služeb v českých střediscích je srovnatelná s těmi evropskými. Provozovatelé vychází milovníkům zimních sportů vstříc a připravují pro ně stále nové a nové atrakce, jako například snowpark se záludnými specialitkami pro snowboardy v areálu Alšovka na Měděnci.

Nejen Klíny, ale i ostatní střediska v Krušných horách jsou na letošní sezónu připravena v plné zbroji. Nastartovaná sněhová děla, připravené snowparky, nové zázemí a širší sortiment služeb včetně výhodnějších cen nejen pro rodiny – více než dost důvodů pro lyžovačku „doma“.