e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Na Klínech startuje nejtěžší duatlon v Evropě

publikováno: 4.5.2016, kategorie: Sport, autor: Tomáš Langhammer

Sdílet: facebook twitter google+

V sobotu 7. května se ve Sportareálu Klíny v Krušných horách uskuteční již 12. ročník Krušnoman Duathlonu. Závod je součástí Českého Poháru v dlouhém duatlonu a triatlonu FORD Czechman Tour 2016. Pro děti bude na dopoledne připraven závod Mini Duathlon, v němž si mohou vyzkoušet běh i horské kolo. Hlavní závod odstartuje v pravé poledne.

Na letošní ročník je přihlášeno rekordních 300 duatlonistů (200 duatlonistů v dlouhé verzi a 100 duatlonistů v krátké verzi) z devíti nejen evropských zemí - USA, Columbie, Guatemala, Španělsko, Polsko, Slovensko, Německo, Rusko a Česko. 

V dlouhém duatlonu čeká závodníky 5 km běh + 80 km cyklistiky + 15 km běhu s celkovým převýšením 2200 metrů, což ze závodu činí nejtěžší dlouhý duatlon v Evropě. Verze krátkého duatlonu zahrnuje 5 km běh + 40 km cyklistiky + 5 km běh.

Běžecká část bude probíhat ve Sportareálu Klíny po sjezdovkách, singltrecích a po sáňkařské dráze. Cyklistická část povede přes Klíny, Český Jiřetín, Deutschgeorgenthal, Neuhausen, Mníšek a Klíny. 

V dopoledních hodinách proběhne i Miniduatlon pro děti od 0 do 15 let. Start bude v 9,30 hodin. Děti podle věku čeká 100 až 200 metrů běhu, 200 až 1000 metrů na MTB a poté ještě 200 metrů běh. Startovné se u dětského závodu neplatí. Přihlášky jsou k dispozici na webu www.krusnoman.com. Hlavní závody startují ve 12,00 hodin.

Foto: Tomáš Petr (CZECHMAN)