e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kam vyrazit na Nový rok a první víkend 2020?

publikováno: 31.12.2019, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

První den v roce můžete strávit sportovně nebo kulturně, projít se v přírodě nebo se podívat na ohňostroj. Přidáváme i pár tipů na nadcházející víkend.

Pochod ke Stradonce
První den roku 2020 se koná pochod na rozhlednu Stradonka u Stradonic na Lounsku. Sraz je ve 14,00 hodin před hospodou ve Stradonicích.

Novoroční pochod Žateckem
Klub českých turistů Žatec zve na XVIII. ročník Novoročního pochodu. Čeká vás desetikilometrová trasa po modré značce do Stroupče a zpět. V cíli je možné opékání buřtů. Sraz je ve 13,00 hodin u lávky u městského koupaliště v Žatci.

Výstup na Lovoš
Turisté z Lovosic se zase na Nový rok vydávají na Lovoš. Místo a čas startu je libovolné, sraz na chatě na Lovošice je v 16,00 hodin.

Novoroční pochod na Stropník
Další pochod chystají turisté z Duchcova, kteří se každoročně 1. ledna vydávají na Stropník v Krušných horách. Start je v 11,00 hodin od pomníku Nelsonské katastrofy v Oseku (autobus z Oseka od nemocnice odjíždí v 10,31 hodin). Můžete se vydat na trasy dlouhé 10 nebo 12 km přes Rýzmburk a chatu Máňa.

Novoroční koncert filharmonie
Hudební zážitek nabízí tradičně první den roku Novoroční koncerty. Severočeská filharmonie Teplice ho pořádá v Domě kultury v Teplicích od 13,30 hodin. Diriguje Gustav Mak.

Novoroční ohňostroj
Nad rybníkem Barbora v Duchcově se 1.ledna vpodvečer rozzáří novoroční ohňostroj. Od 17,00 hodin začíná novoroční hitparáda se Zdeňkem Lukeslem a od 18,00 hodin ohňostroj.

Novoroční jízda
Také se můžete projet na kole. Hobby jízda městem Most startuje na 1. náměstí a povede Mostem a okolím. Sraz je ve 13,15 hodin. Podrobnosti na webu cyklopointmost.cz.

Novoroční a nedělní běh
V Kadani si můžete zaběhat jak 1. ledna, kdy v 15,30 hodin startuje u Autoservisu Rokelská Novoroční kondiční běh s trasou cca 7,5 km, tak také v neděli 5. ledna. To se koná desetikilometrový Běh historickou Kadaní, start v 11,00 hodin u restuarace Split na nábřeží.

Do zoo zdarma
Chystáte se s dětmi na novoroční procházku. Zoo Děčín bude 1. ledna otevřena od 9,00 do 16,00 hodin zdarma.

Novoroční koncert
Dalším koncertem pokračuje Hudba ve Smolnici, tedy v kostele svatého Bartoloměje ve Smolnici na Lounsku. Koná se v neděli 5. ledna od 15,00 hodin. Hrají Michaela Kačérková - varhany, Petr Hnilica - trubkaa zpívá dětský pěvecký sbor Carmen. Vstupné dobrovolné, bude použito na opravu mobiliáře kostela.

Novoroční ples
Hned v pátek 3. prosince zahájí plesovou sezónu město Hrob na Teplicku. V sále restaurace Koruna se koná maškarní bál duchů a strašidel. Začátek ve 20,00 hodin.

Z dalekého severu
O inuitských, grónských a sámských mýtech povypráví v neděli 5. ledna dobrodruh, dlouholetý český velvyslanec v Dánsku a ředitel českého centra ve Stockholmu Zdeněk Lyčka. Prohlídka výstavy Julius Payer - pověsti dálného severu v Regionálním muzeu v Teplicích začíná v 16,00 hodin.

Desítka v Bezručáku
První sobotu v roce 2020 se uskuteční již 44. ročník Desítky v Bezručáku. Běh pro širokou veřejnost Bezručovým údolím v Chomutově startuje v 11,00 hodin, prezence v 10,00 hodin.

Foto: Město Litvínov