e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Ústecký kraj pomáhá mikroregionům

publikováno: 31.12.2010, kategorie: Zajímavosti, autor: Oldřich Urban

Sdílet: facebook twitter google+

V prosinci 2010 byl na odboru regionálního rozvoje Krajského úřadu Ústeckého kraje spuštěn nový internetový portál s názvem „Portál rozvoje venkova“. Záměrem portálu je vytvořit platformu pro výměnu informací a zkušeností obcí a mikroregionů.

Spolek pro obnovu venkova Ústeckého kraje vyzývá obce a mikroregiony ke vstupu a posílení tak svých  možností spolupráce. Zatím je zapojeno celkem 34 různých subjektů – jsou mezi nimi převážně mikroregiony, dále pak jiná sdružení obcí a další regiony. Menším obcím se tak jako silnější skupině otevírají dveře k uspokojení řady požadavků pro jejich rozvoj. Mezi hlavní cíle Spolku patří například dopravní obslužnost, zachování pošt či lékařská péče.

 „Problematikou venkova se zabýváme intenzivně a dlouhodobě. Jsem přesvědčen, že tento portál povede k efektivnější spolupráci nejen mezi mikroregiony samotnými, ale také mezi nimi a Ústeckým krajem“, uvedl Radek Vonka, radní pro regionální rozvoj a cestovní ruch.

A co že na novém portálu naleznete? Každý mikroregion (resp. člen) má na uvedeném webu svou osobní kartu se základními informacemi, jako je seznam členských obcí, právní forma či datum založení. Na uvedený portál může sám vkládat všechny koncepční informace ze své činnosti, zveřejnit dlouhodobé i krátkodobé záměry a podělit se tak s ostatními.

Vše zastřešují informace o Programu obnovy venkova a Spolku pro obnovu venkova. Pro členy je připraveno diskusní fórum, ve kterém si mohou sdělit své zkušenostmi a vyměnit informace.

Řada obcí díky společnému jednání získala prostředky, na které by sama nedosáhla. Venkov a jeho rozvoj je jednou z dlouhodobých priorit kraje. Nový portál byl oficiálně spuštěn a nyní čeká na vaše příspěvky, kterými napomůžete k silnější spolupráci vašich obcí a Ústeckého kraje.

Odkaz: http://www.kr-ustecky.cz/mikroregiony.asp