e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 2. až 4. listopadu

publikováno: 31.10.2018, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Symbolem prvního listopadového víkendu jsou dýně a strašidla. Vydejte se s dětmi na strašidelnou procházku zámeckým parkem v Krásném Dvoře nebo Katovou uličkou. Pro dospělé přidáme fler jarmark, půlmaraton nebo divadlo.

Strašidelná párty
K začátku listopadu patří neodmyslitelně strašidla a duchové. Párty pro celou rodinu ve strašidelném duchu chystá v KD Klášterec nad Ohří divadlo Hnedle Vedle. Řádění strašidel začne v neděli 4. listopadu v 15,00 hodin.

Půlmaraton na autodromu
Na úspěšnou loňskou premiéru naváže v sobotu 3. listopadu na mosteckém autodromu druhý ročník amatérských vytrvalostních závodů The Most HALFMARATHON #2. Závody na trati dlouhé 21,0975 kilometru startují v 11,00 hodin. Podrobnosti a možnost přihlášky najdete v článku Běžečtí vytrvalci změří po roce síly na mosteckém autodromu.

Divadelní festival
V Mostě o víkendu vrcholí divadelní festival Young for young, který nabídne řadu představení pro dospělé i děti v Rozmáňu i v Městském divadle. V sobotu ho zakončí Cirk La Putyka a předávání ceny Forever Young, dopoledne se koná tvořivý workshop. Více se dozvíte zde

Osmičkové výstavy
V Klášterci nad Ohří se otevře poslední z osmičkových výstav, tentokrát věnovaná prezidentu Václavu Havlovi. Vernisáž se koná v sobotu 2. listopadu od 17,00 hodin v Galerii Kryt.

Fler jarmark
Originální dárky, šperky, móda – to je nabídka fler jarmarků. Už podvanácté se koná v Chomutově, a to v galerii Špejchar bývalého jezuitského areálu, dnes knihovny. Otevřeno bude v sobotu 2. listopadu od 9,30 do 14,00 hodin.

Technohraní
Sobotní odpoledne můžete s dětmi strávit ve Středisku volného času v Mostě, kde se 3. listopadu koná třetí ročník Technohraní. Zábavné hry s vědou a technikou potrvají od 12,00 do 17,00 hodin.

Strašidla na zámku
I další akce je určena dětem, a sice na zámku Krásný Dvůr na Podbořansku. V pátek a sobotu večer od 17,30 hodin se mohou vydat na zážitkovou cestu setmělým zámeckým parkem, osvíceným jen loučemi či lampiony. Rezervace míst na krasnydvur@npu.cz. 

Halloween
Tento víkend bude plný hallowenských oslav. Jedna z nich se koná třeba v neděli 4. listopadu v Lounech. Sraz je v 16,00 hodin na Mírovém náměstí, odkud se vydá průvod masek, připraveny jsou soutěže a zábava, ohňostroj a stánky.
Strašidelný večer se koná už ve středu 31. října v Žatci, před radnicí od 16,45 hodin. Odtud se vydá průvod do letního kina, kde je připraven program. Nezapomeňte lampiony.
Na sobotu 3. listopadu chystá strašidelný program zoo v Děčíně. Návštěvníky čeká od 15,00 do 18,00 hodin již tradiční akce spojená s dlabáním dýní a strašidelnými soutěžemi.
V dětské herně Chrámu chmele a piva v Žatci se koná halloweenská oslava v sobotu 3. listopadu. Připravena bude strašidelná cesta a malování na obličej.

Dýňový pochod
V Libochovicích se v pátek 2. listopadu koná Pochod za rozsvícenou dýni. Sraz je před radnicí v 17,30 hodin, vystoupí pěvecký sbor ZŠ Libochovice. Program zakončí ohňostroj.

Katovou uličkou 
Svou odvahu si děti mohou vyzkoušet také v Kadani na cestě Katovou uličkou. Akce se koná v neděli 4. listopadu od 17,00 hodin. Procházka po hradbách, které budou osvětleny svíčkami bude plná oživlých strašidel a duchů. Vstupenky na čas stojí 50 Kč a jsou k dispozici v Mateřském centru a Radka z.s., případně na místě. Děti obdrží odměnu a bude i něco na zahrátí.

Hubertova jízda
K dalším podzimním tradicím patří Hubertova jízda, která je rozloučením s jezdeckou sezónou. Koná se v Podkrušnohorském zooparku v Chomutově v sobotu 3. listopadu. Slavnostní nástup proběhne v 11,00 hodin ve Skanzenu Stará Ves, odkud honci odstartují směrem na Březenec, Květnov a Šerchov. Závěrečné Halali proběhne na louce u Březence, kde bude možnost opéci si buřt na ohni, nebo si dát teplý guláš. Mezitím se bude ve skanzenu, jako již každoročně, konat "pony Hubertova jízda". Večerní zábava spolu s tradičním soudem se bude odehrávat od 19,00 hodin v jirkovské restauraci Koliba.

Další tipy můžete vyhledávat v Kalendáři akcí.

Foto: Zoopark Chomutov.