e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V rámci Týdne vědy můžete vystoupat na Milešovku

publikováno: 31.10.2017, kategorie: Vzdělávání, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

V pondělí 6. listopadu začíná Týden vědy a techniky Akademie věd ČR, největší vědecký festival v České republice. Také v Ústeckém kraji se uskuteční několik akcí. Program chystá ústecká Univerzita J. E. Purkyně, zapojí se Schola Humanitas v Litvínově, klášterecké gymnázium. Vybrali jsem pro vás dva zajímavé tipy - přednášku o mimozemšťanech v Lounech a už tento víkend dny otevřených dveří na Milešovce.

úterý 7. 11. od 17,00 Oblastní muzeum Louny, Pivovarská 28, Louny
Mimozemský život: najdeme dříve my mimozemšťany, nebo oni nás?
Ještě před deseti lety jsme o planetách obíhajících cizí hvězdy nevěděli téměř nic. Dnes známe přes 2000 potvrzených exoplanet, mezi nimi i několik Zemi velice podobných, a dalších 3000 kandidátů čeká na ověření. Čemu vděčíme za takový příval poznatků, jak se cizí planetární soustavy hledají, může být na cizích planetách život a dozvíme se o něm něco? O tom všem a také o tom, jaké místo ve vesmíru má pozemský život, bude tato přednáška Mgr. Michala Bursy, Ph.D. z Astronomického ústavu AV ČR. Vstup je zdarma.

sobota a neděle 4. a 5. 11. pd 9,00 do 16,00 hodin
Den otevřených dveří v Ústavu fyziky atmosféry AV ČR, Meteorologická observatoř Milešovka
Můžete se zde seznámit s klasickými i novými metodami meteorologických měření, navštívit vyhlídkovou věž s možností dalekého rozhledu (v případě pěkného počasí). Vstup zdarma.

Další akce můžete vyhledávat na http://www.tydenvedy.cz.