e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Mistrovství ČR ve vaření svíčkové

publikováno: 31.8.2010, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Luděk Svoboda

Sdílet: facebook twitter google+

Již 15. ročník Mistrovství ČR ve vaření svíčkové proběhne 4. září 2010 jako každý rok na zámku Červený hrádek. Pravidla soutěže jsou jasně dána – každý soutěžící předloží porotcům 5 porcí svíčkové na smetaně s masem, knedlíky dodává do soutěže sponzor a nejsou tedy hodnoceny. Porota hodnotí vůni a konzistenci omáčky, zpracování masa, chuť a celkový umělecký dojem.

Každou položku známkuje jako ve škole na stupnici 1 – 5. Soutěžící předkládají své vzorky anonymně pod přiděleným číslem, jejich totožnost zná pouze organizátor.

Soutěžící se mohou hlásit prostřednictvím e-mailu na adrese: novinky@atlas.cz. Toto přihlášení je předběžné, vlastní přihlášení proběhne při prezenci přímo v den soutěže ve 13 hodin. E-mailem přihlášení soutěžící mají při prezenci přednost. Vlastní soutěž začíná ve 14 hodin. Počet soutěžících bude omezen na 20.

Doprovodnou soutěží je klání v pojídání knedlíků se svíčkovou omáčkou. Moderátorem soutěže je vyhlášený kulinář Martin Zounar, do poroty zasedne Vláďa Hron. Současně se soutěží bude na zámku probíhat i tradiční Moravský den spojený s ochutnávkou moravských vín a burčáku. K příjemnému poslechu hraje cimbálová kapela Švihák z Uherského Hradiště.

Program
11.00 zahájení okresní výstavy výpěstků Zahrádkářského svazu Chomutov
12.30 vystoupení cimbálové kapely Švihák z Uherského Hradiště
13.00 registrace soutěžících
14.00 soutěž o nejlepší svíčkovou
15.30 vystoupení cimbálové kapely Švihák z Uherského Hradiště
16.00 soutěž v pojídání knedlíků
17.00 vystoupení cimbálové kapely Švihák z Uherského Hradiště

Vstupné: dospělí 40,- Kč
děti, senioři a ZTP 20,- Kč
Porce svíčkové na smetaně 59,- Kč