e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Den v přírodě s chomutovskými skauty

publikováno: 31.8.2009, kategorie: Zajímavosti, autor: Zbyněk Nejezchleba

Sdílet: facebook twitter google+

Chomutovské skautské středisko „Český lev“ pořádá v sobotu 5. září náborovou akci pro kluky i dívky ve věku od 6 do 15 let. Nábor je cíleně zaměřen na školy, které jsou nejblíže u naší klubovny – tj. ZŠ Havlíčkova, Heyrovského, Kadaňská, Hornická a Březenecká, rádi však uvítáme děti z celého Chomutova. Chceme se zaměřit hlavně na první stupeň ZŠ a úplně nejvíc zveme letošní prvňáčky – to ale neznamená, že bychom o starší děti neměli zájem!

Akce má název „Skauti Tě zvou – buď s námi celý den v přírodě!“ a proběhne v Bezručově údolí poblíž druhé lávky přes Chomutovku. Každý kdo přijde, stráví se skauty jeden den v přírodě, uvidí, jak táboříme a co všechno se v přírodě dá dělat, zahraje si řadu her a zažije i trošku dobrodružství.

K obědu bude bramborový guláš z polní kuchyně a pak ještě buřty, vlastnoručně opečené na ohýnku. Sraz pro všechny zájemce je v 10 hodin u Povodí Ohře (konečná autobusu č.3). Tady si děti převezmeme a od této chvíle se o ně budeme starat až do 16 hodin, kdy je přivedeme zpět na stejné místo a předáme rodičům. Samozřejmě pokud se některý z rodičů bude chtít zúčastnit našeho programu, je vítán.

U Povodí Ohře rovněž rodiče dostanou informační letáky o naší organizaci (která má zbytečně dlouhý a složitý název „Junák, svaz skautů a skautek ČR“) a také o tom, kdy a kde se budou konat schůzky. Bude možné se také seznámit s našimi vedoucími. Přijďte, těšíme se na Vás! Bude vybíráno symbolické vstupné ve výši 10.- Kč. Náborovou akci podpořilo statutární město Chomutov.