e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Rytířské slavnosti na zámku Stekník

publikováno: 31.7.2018, kategorie: Památky, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Zámek Stekník u Žatce zve v sobotu 4. srpna na Rytířské odpolední slavnosti. Začnou ve 14,00 hodin a těšit se můžete na rytířské souboje a klání v podání skupiny Historického šermu Vítkovci, dobové středověké hry a divadelní vystoupení. Místa zblízka navíc v sobotu dopoledne pořádají procházku okolím Stekníku.

Ve 14,30 a 16,30 hodin začínají na zámku vystoupení plná šermu i tance pod názvem Tajemná maska. "Temná síla, nenávist a samotná podstata zla je uvězněna do tajemné masky. Kdo ji podlehne a tuto nasadí, v zajetí její síly se octne a dokáže skrze zlo v ní uvězněné ovládat a manipulovat s ostatními, aniž by si to sám uvědomoval. Jen Láska a nevinnost dokáže nad touto silou zvítězit," uvádí příběh pořadatelé.

Pro děti i dospělé jsou připraveny dobové středověké hry a další atrakce.

 V zámku budou od 10,00 do 16,00 hodin probíhat běžné prohlídky vždy v celou hodinu. Vstupné na nádvoří a do zahrad je dobrovolné. 

Občerstvení zajištěno, parkování na návsi zdarma.

Pokud přijedete do Stekníku už dopoledne, můžete vyrazit s členy sdružení Místa zblízka na komentovanou vycházku okolím. Začíná v 10,00 hodin na návsi, není třeba se na ní hlásit předem. Trasa měří asi tři kilometry a provede vás Za příběhem chmele.