e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Barevný Benedikt aneb 7 dní s malíři

publikováno: 31.7.2017, kategorie: Výstavy, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Do zákulisí tvorby devíti výtvarníků budete mocit po sedm dní nahlížet na mosteckém Benediktu. Tradiční umělecké setkání, které vyvrcholí vernisáží a prodejem děl, začíná v areálu rekreačního a vzdělávacího centra Benedikt ve středu 2. srpna. Vernisáž a aukce se pak budou konat o týden později.

Po dobu sedmi dní od 2. do 9. srpna můžete sledovat devět umělců při práci. Máte možnost se na cokoli zeptat přímo lidí od fochu. Na Benedikt zamíří tradiční účastníci zdejších Malířských sympozií - Roman Křelina, Josef Zedník a Doris Tesárková Oplová. Dalšími váženými hosty budou Sylva Prchlíková, Jaromír Másler, František Bodlák, Anna Sypěnová, Eliška Kozlíková a Milan Rehák.

Týden pak zakončí tradiční prodejní výstava a aukce. "Budou k vidění jak díla, která vznikla přímo na místě, tak díla, která si umělci přivezou s sebou ze svých ateliérů. S velkým poděkováním sponzorům mohou umělci nabídnout díla, která vzniknou na místě, za výhodnější ceny. Naším cílem totiž je, šířit umění ke všem lidem dobré vůle," vysvětlil Jan Mrvík z pořádající firmy Bela Most.

Výstava bude oficiálně zahájena ve středu 9. srpna v 17,00 hodin, z uměleckých děl však můžete vybírat již od dvou hodin odpoledne.