e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Začíná týden čtení dětem, zapojte se v Lounech

publikováno: 31.5.2022, kategorie: Pro děti, autor: Jana Hrbková

Sdílet: facebook twitter google+

Na začátek června tradičně připradá celostátní aktivitu Týden čtení dětem. Jejím cílem je prostřednictvím společného předčítání posilovat pevné vztahy v rodině i vztah dětí ke čtení a knížkám. Program Čtěme spolu pro děti a rodiny připravila i Městská knihovna Louny.

V dětském oddělení knihovny budou od 1. do 15. června pro zájemce připraveny k vyzvednutí úryvky z knih současných českých autorek. K předčítaným textům následně děti doplní vlastní ilustrace. Ty je možno odevzdat do dětského oddělení knihovny do 22. 6. Všichni účastníci získají drobnou odměnu. Cílem této aktivity je zaujmout zajímavými tituly a motivovat k přečtení celých knih (i jiných) těchto autorek. 

Pro mladší školáky jsou pak na 9. června přichystány besedy s Lucií Gebauer, autorkou knihy Království malých čtenářů aneb Noční výprava za ztracenými knihami. Při setkání se jak jinak bude číst, povídat ale i tvořit. Knihu je možno zakoupit v knihovně.

Řada průzkumů potvrdila velký význam hlasitého předčítání pro rozvoj dětské osobnosti. Knihovna proto vyzývá: "Zastavme se, udělejme si chvilku a společně si s dětmi čtěme. A nejen s těmi nejmenšími. Nic nám nemůže nahradit takto příjemně a užitečně strávený čas."

Foto: Pixabay.com