e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Pozvánka Jardy Hrubého na letošní Specialized Extrém Bike Most

publikováno: 31.5.2019, kategorie: Sport, autor: Jarda Hrubý

Sdílet: facebook twitter google+

"DYCKY Most" jsem slyšel ještě předtím, než naše město proslavil známý TV seriál. Kdysi při prezentaci na závodech v jižních Čechách jeden z místních zjistil, že jsme z Mostu a prohlásil: „Dycky Most, fakt kluci, dokud budu jezdit, Extrém Bike Most a Sudety nikdy nevynechám“. Možná měl nějaké pivo v sobě, ale podobné hlášky mě „dycky“ potěší. Tímto bych vás chtěl pozvat na náš plnoletý mostecký MTB maraton.

Hlavní závod Extrém Biku se letos jede jako Mistrovství České republiky v MTB maratonu. Převážnou část trasy tvoří singletraily, prudké sjezdy a výjezdy – širokých štěrkových cest minimum. Na všech trasách i v zázemí závodu se bude o jeho  hladký průběh starat na 200 dobrovolníků, bez nichž by se žádný závod nemohl uskutečnit.

Nechci znovu slyšet brečet malé závodníky, že nedostali tričko nebo ambiciózní bikery, že nejsou zařazeni do startovní vlny podle výkonnosti, proto připomínám:

3.6 - uzávěrka přihlášek s TRIČKEM + zařazení do startovní vlny (za nižší startovné).

14.6 - uzávěrka přihlášek se zařazením do startovní vlny (za nižší startovné, bez trička).

21.6 - poslední možnost přihlášek, za vyšší startovné bez trička a start ze zadních pozic.

Nezapomeň sebe nebo své ratolesti přihlásit a samozřejmě i zaplatit včas!

Zajímavá jména v historii mosteckých MTB závodů:

Erika Stárková (představitelka Dáši/Pavla ze seriálu Most) byla na startovní listině žákyň prvního MČR cross-country v Mostě v roce 1997, její sestra Lenka startovala v juniorkách.
V žácích jel také vynikající silničář Franta Raboň.
V roce 1999 byla žákovská kategorie nabitá špičkovými cyklisty. Vyhrál Jarda Kulhavý (olympijský vítěz), na 6. místě dojel Roman Kreuziger, sedmý byl Zdeněk Štybar a osmý Honza Škarnitzl.
V Mostě také startoval zpěvák Milan Drobný nebo Kateřiny Neumannová a Hanušová (Nash), ale to, že na nejvyšší domácí soutěži startují elitní závodníci je samozřejmé a nelze je vyjmenovat všechny.
Kompletní statistiku všech závodníků, kteří dojeli do cíle alespoň jednoho z ročníků maratonu, naleznete na odkazu. Seznam čítá přes tři tisíce jmen. 

Pořadatelský tým KL sport Most se se těší na viděnou 22. června na mosteckém hipodromu, třeba i s dalším budoucím olympijským vítězem, ale samozřejmě i s vámi, kteří jedete jen tak pro radost.