e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Příměstský tábor v lounské knihovně poběží celé prázdniny a zdarma

publikováno: 31.5.2016, kategorie: Pro děti, autor: Dagmar Kučerová

Sdílet: facebook twitter google+

Klub(ovna) Luna při Městské knihovně v Lounech pořádá opět příměstský tábor pro děti od 6 do 26 let věku, letos na téma zvěřinec.  Děti čekají pravidelné akce, bohatý program, čtvrteční výlety po blízkém i vzdáleném okolí. Tábor je dostupný dětem denně po celé prázdniny, a to zdarma.

Městská knihovna Louny možná vyřeší problém mnohých zaměstnaných rodičů – kam během letních prázdnin poslat své děti, aby o ně bylo smysluplně postaráno a cítily se dobře.

Celé prázdniny, každý pracovní den, od 8,00 do 17,00 hodin, zdarma! Jedinou povinností je přihláška, tu si mohou rodiče vyzvednout v Klub(ovně) Luna či dětském oddělení knihovny. Tábor je již tradičně financován z prostředků Ministerstva vnitra ČR, z projektů prevence kriminality. Letos je to 54 000 Kč, které knihovna získala prostřednictvím svého zřizovatele, ostatní náklady zaplatí ze svého rozpočtu. Na děti se těší kvalifikovaný personál a řada mladých studentů-brigádníků a také babičky-dobrovolnice.

Název Zvěřinec napovídá, že se letos veškeré aktivity točí kolem říše zvířat. Mnohé děti si vzpomenou na detektiva Jedličku a jeho kancelář, loňské velmi úspěšné téma. Celotáborový program připravili zaměstnanci knihovny tak, aby byl vhodný pro všechny dětské věkové skupiny. Rodiče se mohou informovat v Klub(ovně) Luna, případně e-mailem na adrese kunc@mkl.cz.