e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Příměstský tábor na Klínech nabídne sport a zážitky v přírodě

publikováno: 31.5.2016, kategorie: Pro děti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Prázdniny se nezadržitelně blíží a v příměstských táborech už zbývají poslední místa. Jeden z nejzajímavějších táborů pro děti z Mostecka nabízí horský areál Klíny, kde mohou děti letní dny trávit uprostřed přírody, zatímco rodiče jsou v práci. Z Mostu a Litvínova sveze děti autobus, celý den prožijí v čistém prostředí Krušných hor a ještě si užijí spoustu sportovních aktivit.

Volnočasová agentura ZIMLET z Klínů v Krušných horách, v jejímž týmu působí zkušení instruktoři, pořádá letní tábory už třetím rokem. „Letos jsme vyhlásili pět týdenních pobytů, abychom uspokojili všechny zájemce,“ vysvětluje Alena Dalecká. „Všechny tábory budou probíhat příměstskou formou, tedy děti se vrací na noc domů. O to byl mezi rodiči v minulosti největší zájem. Abychom ale dětem dopřáli trochu dobrodružství, mohou s námi strávit jednu noc v horách,“ dodává její kolegyně, instruktorka Šárka Ramešová.

Děti si během táborů naplno užijí všech atrakcí, které horský areál Klíny u Litvínova nabízí – lanový park, umělou lezeckou stěnu, lanovku, koloběžky, opičí dráhy, minigolfové hřiště, v případě nepřízně počasí je jim k dispozici sportovní hala. V programu nechybí hry a soutěže, ale také návštěva zvířecí farmy, výlety do přírody nebo oblíbené koupání. Pokud to počasí dovolí, stráví děti jednu noc pod širákem, což je zejména pro městské děti jistě nezapomenutelný zážitek.

Pobyty budou probíhat od pondělí do pátku. Velkou výhodou pro rodiče je, že agentura ZIMLET si děti vyzvedne ráno v Mostě nebo Litvínově a na stejné místo je vrátí vpodvečer zpět, takže odpadají starosti s dopravou. Stejně tak se rodiče nemusí starat o stravu nebo pitný režim – vše zajistí oblíbená restaurace Emeran. Je třeba také dodat, že kromě zkušených instruktorů je po celou dobu tábora u dětí také zdravotník. Tábory jsou určeny pro děti od šesti do patnácti let, cena jednoho pětidenního pobytu je 3300 Kč a zahrnuje vše, o čem jsme psali. Podrobný denní program, termíny i fotky z minulých táborů pro inspiraci najdete pod tímto odkazem. Na webu agentury ZIMLET je vám k dispozici i on-line přihláška.