e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Jarní prázdniny s pohádkou aneb kam při špatném počasí

publikováno: 31.1.2020, kategorie: Pro děti, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Počasí dětem při startu jarních prázdnin na Mostecku a Chomutovsku příliš nepřeje. Mohla by vám proto přijít vhod nabídka na programy v interiéru. Divadla i další kulturní zařízení v regionu rozšířila svá představení i na všední dny.

Především mostecké Divadlo rozmanitostí vychází vstříc dětem, které zůstávají o prázdninách doma, byť je jeho program zaměřen spíš na ty menší. Tradičně hraje v sobotu od 10,00 hodin, ale přidává také představení v týdnu. V pondělí 3. února to bude pro starší děti Jánošík, v úterý pro ty úplně nejmenší Výlet a v pátek a sobotu můžete vyrazit na úplně nové představení Zvířátka a loupežníci. Velká scéna mosteckého divadla pak uvádí ve čtvrtek od 18,00 hodin příběhy Mauglího.

Docela velké divadlo v Litvínově nabízí dětským divákům představení v sobotu odpoledne od 16,00 hodin, 1. února to bude Princ Bajaja a další sobotu pohádka Jak se čerti báli.

Další pohádky, tentokrát v neděli od 14,30 hodin, hraje Loutkové divadlo v Lounech - první bude Sněhurka, další Princezna na Hrášku.

Žatecké Městské divadlo uvádí v neděli 2. února od 15,00 hodin Pohádku o Popelce.

Dětský program nabízí Planetárium v Mostě, a sice v neděli 2. února od 15,00 hodin a ve středu 5. února od 10,00 hodin Hvězdné povídání pro děti od 4 let. Starším od 7 let je určen ve středu od 15,30 hodin pořad Co svítí v noci na obloze. Dospělým a dětem od 12 let pak planetárium nabízí v neděli od 16,30 naučný pořad Mrazivá krása zimních nocí.

Dalším planetáriem s pořady pro děti je to teplické. V neděli od 14,00 a 16,00 hodin vás čeká Hvězdné nebe a Pohádky a souhvězdí, ve středu od 16,00 hodin Pohádka Křišťálové sestry a v neděli 9. února Pohádky o Cvočkovi.

Chomutovská knihovna nabízí dětem pohádku v pondělí od 9,30 a 15,30 hodin - Cukrárnu u Šilhavého Jima v podání Divadla Čučka. Ve všední dny o prázdninách mohou děti využít dětskou hernu a dopravní hřiště, zahrát si stolní hry ve studovně nebo si přijít vyrobit masopustní masky do tvořivé dílny. Otevřeno je od 9,00 do 18,00 hodin, pouze v úterý až od 13,00 hodin. Herna má polední přestávku od 12,00 do 14,00 hodin.

Muzikál Popelka na ledě bude k vidění na chomutovském zimním stadionu v úterý 4. února. Výpravná představení začínají v 15,00 a 19,00 hodin.

Foto z představení Mauglí: Tomáš Branda, Městské divadlo Most.