e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Litvínovský zámek oslaví Valentýna s Casanovou

publikováno: 31.1.2018, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Nejen pro zamilované je podtitul valentýnského programu na zámku Valdštejnů v Litvínově. Ve středu 14. února dorazí na zámek ze sousedního valdštejnského panství v Duchcově slavný Giacomo Casanova v podání herce Petra Stolaře.

Od 15,00 do 19,00 hodin se můžete s italským milovníkem, spisovatelem a knihovníkem duchcovského zámku Casanovou setkat na oživených prohlídkách zámku. Pod názvem Jak ulovit Casanovu - dneska, zítra, zas a znovu, budou začínat každou půlhodinu. V oživených prohlídkách plných kostýmů, legrace a láskyplných dobrodružství, s radou srdečnou od nejpovolanějších účinkují Petr Stolař a Divadlo V Pytli.

Další setkání s Giacomem Casanovou nabídne od 19,30 hodin celovečerní hraný film Giacomo - živá legenda. Jde o filmové zpracování posledních 13 let života světoběžníka, filosofa a milovníka - knihovníka v zámku Duchcov Giacoma Casanovy, které natočil tým Divadla V Pytli. Na promítání doporučují pořadatelé rezervaci na tel. 603 151 600.

Po celý den, od 10,00 do 19,00 hodin, vždy v celou si můžete prohlédnout ve velkém sále zámku výstavu svatebních šatů svatebního salónu Delta a svatebních kytic litvínovských květinářství. Od 15,00 do 19,30 hodin budou připraveny "srdeční" dílničky pro děti i dospělé a valentýnský jarmáreček. Od 17,00 hodin se můžete nechat vyfotografovat s valentýnskou dekorací. 

Romantický den můžete završit zakoupením zámku a jeho instalací na mříž lásky v průchodu vyzdobeného zámku a jízdou kočárem zámeckým parkem (od 17,00 do 20,00 hodin.

Vstupenky stojí 50 Kč pro dospělé, důchodci 30 Kč, děti a studenti 20 Kč, rodinné vstupné 90 Kč. V ceně vstupenky jsou oživené prohlídky, jízda kočárem, valentýnka, výstava svatebních šatů a květin a pro dospělé káva nebo svařák. Otevřeny budou i další expozice zámku: Vánoce po celý rok, Historie výroby hraček v Horním Litvínově, Krajka tradičně i netradičně, Krušné hory objektivem českých i německých fotografů.