e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Chomutovská hala má basketbalový certifikát

publikováno: 31.1.2013, kategorie: Zajímavosti, autor: Lucie Rychecká

Sdílet: facebook twitter google+

Koncem roku 2012 udělila Česká basketbalová federace Městské sportovní hale v Mánesově ulici v Chomutově Certifikát basketbalové haly kategorie A. Je to druhá nejvyšší kategorie ze šesti, jimiž se hodnotí podmínky sportovišť a jejich zázemí pro potřeby basketbalu. Při tomto hodnocení se berou do úvahy například kapacita haly i šaten, sociální zázemí nebo kvalita osvětlení.

Pro kategorii A musí mít hala k dispozici mimo jiné ošetřovnu a místnost pro kontrolu dopingu, tiskové centrum, internetovou přípojku, ozvučení či parkoviště pro diváky a autobus hostů.

Všechny tyto podmínky chomutovská hala splňuje, za certifikátem je ale ještě něco navíc. Jeho udělení jistě napomohla dlouholetá spolupráce s basketbalovým týmem Levharti Chomutov, především pak loňské kvalifikační zápasy české reprezentace na mistrovství Evropy, které tu proběhly. Chomutovští pořadatelé se těchto zápasů zhostili výborně. Udělení certifikátu A je tak vlastně oceněním nejen technických podmínek, ale i odměnou za kvalitní organizační práci zdejších příznivců basketbalu. Vyšší ohodnocení tak znamená možnost pořádat další atraktivní basketbalové podniky, protože chomutovská hala teď splňuje podmínky pro pořádání nejvyšších soutěží.